Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ismét megjelentek a tűzifás csalók

Noha a téli fűtési szezon kezdetéig még jócskán van idő, a csaló tűzifaárusok már megjelentek Mosonmagyaróvár környékén.
A minap Mosonmagyaróvár utcáit járva egy teherautóról kínáltak jó minőségű tűzifát alacsony áron. Egy egyedül élő idős férfi kapott az ajánlaton és üzletet kötött az ismeretlen eladókkal. Az árusok készségesen segítettek az udvaron a lerakodásban, kosarakba rakodták le a fát a teherautóról. Számolás közben elterelték a vevő figyelmét, így már csak jóval később derült ki, hogy a lerakott tüzelő alig harmada a kifizetett mennyiségnek. Az egyelőre ismeretlen csalók mintegy 100 ezer forinttal csapták be áldozatukat.

A hasonló esetek megelőzése érdekében a rendőrség óvatosságra int mindenkit az ismeretlen eredetű, a tüzépi árnál jóval olcsóbban kínált tüzelővel kapcsolatban. Évről évre trükkök tömegével verik át ugyanis a megrendelőket a tüzelős csalók, akik rendszerint csupán egy telefonszámot adnak meg a hirdetéseikben, az áru értékesítését pedig általában helyszínre szállítással vállalják. Lerakodás után aztán a laikus vevő még csak becsülni se tudja, hogy valóban azt és annyit kapott-e, amennyit megrendelt. Jellemzően az ország távolabbi részeiből érkeznek ide ezek a csalók.

A tüzelő vásárlásakor érdemes vigyázni.

Olvasóink írták

  • 1. zolizozo 2012. június 23. 19:25
    „Hihetetlen,hogy mennyi hiszékeny ember van! A másik,miért nem foglalkoznak a rendőrök ezekkel az emberekkel,akiknek semmi engedélyük nincs? Könnyebb nem bekapcsolt övért büntetni!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lébény: 90 éves vegyes kar

A Lébényi Liszt Ferenc Vegyeskar fennállása 90 éves évfordulója alkalmából dalostalálkozót szervez… Tovább olvasom