Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Ismét indulhatnak a quadok

A közigazgatási hivatal megsemmisítette a dunaszegi jegyző pályabetiltó határozatát, így júniustól ismét mehetnek a négykerekű motorok a dunaszegi quadpályán. Az indok: a jogszabály szerint nincs szükség működési engedélyre az üzemeltetéséhez.

Amint arról a Kisalföldben korábban már beszámoltunk (2007. június 6.), a dunaszegi jegyző a falu határában működő quadkölcsönző működését – mely a területbérlet alapján gépkocsikölcsönző üzletként működik – néhány hete egy határozatában bezáratta. A vita a működési engedély kérdése volt a jegyző és az üzemeltető között: utóbbi szerint erre nincs szükség. Az ügy egészen a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal asztalára került: itt az üzemeltetőnek adtak igazat, s a körjegyző határozatát nemrégiben megsemmisítették.

A hivatal azt vizsgálta, hogy a Horváth Imre által folytatott tevékenység működési engedély kiadásához kötött-e. Ennek eldöntéséhez az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló 1997-es kormányrendelet előírásait kellett figyelembe venni. A közigazgatási hivatal megállapította: az üzemeltető nem tartozik a kormányrendelet hatálya alá, kölcsönzési, bérbeadási tevékenységét magánszemélyként folytathatja. A határozat szerint a tevékenység megtiltása, az üzlet működésének azonnali megszüntetése nem volt jogszerű az elsőfokú hatóság – vagyis a jegyző – részéről. A megsemmisítő határozat óta újra járnak a quadok a dunaszegi pályán: igaz, szabadság miatt június 10-től egy héten át zárva lesz a terület.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapcsolatot a folyók között

A Lajta vízgazdálkodási, természetvédelmi és idegenforgalmi fejlesztéséről fogadott el koncepciót a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén. Láng István, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. ügyvezetője által kidolgozott programból kiderül, hogy a Mosonmagyaróvár életét, történelmét meghatározó Lajta rehabilitációja, a folyó nyújtotta lehetőségek kihasználása elmaradt.
Tovább olvasom