Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Ismét időseket pécéztek ki: több százezer forintot vittek el a csalók

Figyelemeltereléssel lopták el idős emberek megspórolt pénzét ismeretlenek két alkalommal is Mosonmagyaróváron. Az elkövetők több százezer forintot vittek el áldozataiktól.

Két 40 év körüli, viseltes ruházatú férfi csengetett be a minap egy mosonmagyaróvári lakásba. Az ismeretlen látogatók azt állították a háziaknak, hogy a polgármesteri hivataltól érkeztek és 40 ezer forint értékű nyugdíj-kiegészítés ügyében jöttek. Kérték a lakókat, hogy vegyenek elő néhány bankjegyet, mert ellenőrizniük kell azok számát, majd sietve távoztak a lakásból. Az idős emberek ezt követően észlelték, hogy a korábban az asztalra kitett pénzük eltűnt. Az elkövetők 500 ezer forintot vittek el.

Ugyancsak a napokban másik hasonló bűncselekmény is történt Mosonmagyaróváron. Ekkor két 30 év körüli férfi jelent meg egy családi háznál, akik azt állították az ott lakó idős nőnek, hogy az áramszolgáltatótól jöttek és a villanyórát akarják leolvasni. Egyikük a hátsó kertbe csalta a gyanútlan asszonyt, majd ezt követően gyorsan távoztak. A ház tulajdonosa ezután ment be a lakásba, ekkor észlelte, hogy ott több fiók ki van húzva és hiányzik a megspórolt 200 ezer forintja.

Olvasóink írták

 • 11. máris 2010. szeptember 03. 08:54
  „KITETTÉK AZ ASZTALRA ! CSAK ÚGY, SPONTÁN HEVERÉSZETT AZ ÖTSZÁZEZER FORINT ! MELYIK AZ A CSALÓ, AKI OTTHAGYJA ????”
 • 10. Goldmund 2010. szeptember 03. 08:12
  „Mondjuk az első esetben azért túlzás, amilyen naivak voltak a kárvallottak.
  Miért kéne egy juttatás érdekében ellenőrizni, hogy a náluk levő bankjegyeknek mi a száma?”
 • 9. Boli 2010. szeptember 02. 22:57
  „6. Szerintem nekem meg több jogom van a magántulajdonom védelmére. Ezért ha a házamba ilyen bejön... csak 1 verzió marad a végén, hogy mi történt ott! Az enyém.”
 • 8. audiquattro 2010. szeptember 02. 18:36
  „Jogaik vannak? Attól még dolgoztathatnák őket! Más sem hal bele a kétkezü munkába. Adófizetők pénzéből tartják el ezt a sok semmirevalót! Akkor legalább a saját fenntartásukért dolgozzanak meg!”
 • 7. janika 2010. szeptember 02. 18:15
  „Persze az idősek lenyúlói meg röhögnek a markukba a töketlen bünüldözés láttán. A Győr "harminc éves" bünözőnek azóta is bottal ütik anyomát pedig már a fél,ország időseit megfejte. De ott van és vigan motorozik a bágyogszováti "lotyó", aki szintén üldözetlenűl vigyorog a lakósság javainaki a lenyúlása után.”
 • 6. kiscic 2010. szeptember 02. 16:47
  „Boli: mert jogaik vannak.”
 • 5. Boli 2010. szeptember 02. 13:54
  „3. Kényszermunka? Ha elfogják "nyaralni" megy, különb körülmények közé, mint ahol lakik a férge... Miért nem lehet dolgoztatni a rabokat? Hiány van útépítéseken és karbantartásokon, a gátak építésénél emberből??? Miért is nem mehetnek, fegyveresek felügyelete alatt ezek oda dolgozni?”
 • 4. Settyke 2010. szeptember 02. 13:21
  „Ez tényleg szomorú,hogy van bőr az ilyenek képén!Szegény idősektől lopnak,akik egész életükben dolgoztak,és még abból a kis nyugdíjból is keményen spórolnak!Én csak azt nem értem,hogyan éreznek az ilyenek mindig rá,hogy hol található a dugipénz..”
 • 3. audiquattro 2010. szeptember 02. 10:51
  „Nagyon szomorú dolgok ezek.Az ilyeneket ahogy KoPi írta kényszermunkára kellene ítélni,aztán megtudná mit jelent annak a szegény idős embernek a spórolt pénze!Sajnos még mindig vannak jóhiszemű emberek,nem szabad bedőlni senkinek,előtte ellenőrizni kell!!”
 • 2. KoPi 2010. szeptember 02. 04:29
  „Kényszermunkára mindet!”
 • 1. INVEKTUS 2010. szeptember 01. 20:11
  „azért tudnak ezek a szemetek kihasználni idös embereket mert Ök még biznak az emberekben”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák sorstársakkal találkoztak Darázsfalván

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete tagjai a napokban osztrák sorstársaikkal… Tovább olvasom