Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Ismét gyermekbaleset

Mosonmagyaróvár - Tanévkezdés idején ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a gyermekbalesetek megelőzésére. Mindennek szomorú aktualitást ad egy hétvégi máriakálnoki eset.
Egy négyéves kisfiú sérült meg súlyosan a hétvégén Máriakálnokon, amikor körültekintés nélkül egy ismerőséhez akart átfutni az úttesten. A rendőrség szerint ez az eset is rávilágít arra – főként most, az iskolakezdés előtt –, hogy a szülők kiemelt gonddal szervezzék gyermekeik biztonságos közlekedését. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a tanévkezdés időszakában ezúttal is nagyobb figyelmet fordít a gyermekbalesetek megelőzésére. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a kapitányság baleset-megelőzési bizottsága fontosnak tartja, hogy az egyenruhás rendőrök – amennyiben a szolgálati feladatok ezt lehetővé teszik – az általános és középiskolás gyerekek biztonságát óvják.

A rendőrség szerint nem szabad azonban megfeledkezni az eredményes megelőzési munka másik oldaláról sem: az iskolába érkező diákok ismerjék a közlekedési szabályokat, a felnőttek pedig szabályos közlekedésükkel példát mutassanak számukra.

Fontos, hogy a kisiskolásokat kísérő felnőttek válasszák ki a legrövidebb és legbiztonságosabb utat, valamint figyelmeztessenek a közbeeső közlekedési táblákra és az úttesten való áthaladásra.

Felhívják továbbá a gépjárművezetők figyelmét is a biztonsági öv és a gyermekülés használatára, valamint az oktatási intézmények közelében a szabálytalan – a menetirány szerinti bal oldalon, kapubejárókban történő – megállásra. Ezen szabálysértések elkövetőit legfeljebb 20 ezer forint helyszíni bírsággal, illetve szabálysértési feljelentés esetén 30 ezres bírsággal sújtják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai ámokfutás a Fő utcán

Mosonmagyaróvár - Egy feltehetően ittas ámokfutó autós okozott kisebb riadalmat és tört össze néhány… Tovább olvasom