Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Ismét elutasítással zárult a tévéper

Másodfokon is véget ért a napokban a mosonmagyaróvári kábeltévéper, amit még két évvel ezelőtt indított egy helybeli fiatalember a szolgáltató nagymértékű díjemelése miatt. A bíróság ismét elutasította a keresetet.
2002 januárjában Mosonmagyaróváron a helyi kábeltelevíziós szolgáltató életbe léptetett új programcsomagjával és díjváltoztatásával sokan nem értettek egyet.

A szolgáltatást igénybe vevők szerint a drasztikus áremelés nem volt arányban a többletszolgáltatással.
A lakossági tiltakozás nyomán aláírás-gyűjtési akcióba is kezdett a Civil Fórum Mosonmagyaróvárért Egyesület, az önkormányzat pedig a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. Czollner László városközponti lakos vállalta a per megindítását, és február elején a keresetet is beadták az illetékes bírósághoz.

Idén márciusban a bíróság elutasította a kereseti kérelmet, amiben a 2002-es díjemelés gazdaságilag indokolatlan voltának megállapítását és a díjkülönbözet visszatérítését kérték.

Az ítélethozatalnál a bíró a konkrét tényadatokra támaszkodott, az igazságügyi könyvszakértő véleménye alapján: ennek értelmében az infláció és a költségek növekedése miatti áremelés megalapozott volt. Igaz, közben a Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt hatmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a kábeltelevíziót.

A bíróság nemrégiben tárgyalta másodfokon az ügyet. Akárcsak az elsőfokú ítéletnél, most is úgy döntött: a Kábeltévé kft. nem követett el szerződésszegést, amikor megemelte a hármas programcsomag díját. Így az elsőfokú ítéletet helybenhagyta, a felperes keresetét pedig elutasította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kelendő a kastély

A napokban járt le az elővásárlási joga annak az ingatlanforgalmazással foglalkozó társaságnak,… Tovább olvasom