Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Ismerkedés a keleti szokásokkal

A hirosimai atombomba-támadás hatvanadik évfordulóján japán kulturális és sportnapot rendeztek Jánossomorján.
A jánossomorjai baseballszakosztály még tavasszal elhatározta: augusztusban japán napot tartanak. Az ötletet az adta, hogy a helyi baseballcsapat edzője, Yamashiro Riosuke egy nemzetközi szervezet segítségével tavaly tavasszal Japánból, Hirosimából érkezett Jánossomorjára, és két évig irányítja a Csirkefogók csapatát. Eredményes tevékenységet folytat, hiszen az általa irányított Jánossomorja Rascals baseballcsapat az országos bajnokság ötödik helyén áll.

Emellett az idei esztendő Japán és az Európai Unió közötti cserekapcsolatok éve, amit egy több állomásból álló rendezvénysorozattal tesznek emlékezetessé. Jánossomorja is csatlakozott ehhez a hétvégén megrendezett japán kulturális és sportnappal, amelyet a helyi baseballcsapat lelkes tagjai szerveztek meg, de támogatta a rendezvényt a japán nagykövetség, a város önkormányzata, valamint több helyi cég is.
A városban tevékenykedő

baseballedző ötlete volt, hogy a hirosimai atomtámadás évfordulóján tartsák a rendezvényt. A szomorú történelmi eseményt egy több képből álló kiállítással mutatták be az érdeklődőknek. Az egész napos programok sorában a pusztasomorjai szabadidőparkban az ünnepélyes megnyitót követően a baseballhoz kapcsolódó ügyességi, valamint japán tradicionális játékokat is kipróbálhattak az érdeklődők, és megkóstolhattak több, a helyszínen elkészített japán nemzeti ételt és italt is.

Megismerkedhettek a japán írással, sőt, aki kérte, lefestették japánul a nevét is. Nagy tetszést aratott a japán és magyar résztvevőkkel zajló harcművészeti bemutató – dzsúdó, aikido, karate – is. A baseballpályán pedig a Jánossomorja Rascals és a japán önkéntesekből verbuválódott baseballcsapat mérkőzött meg egymással. Nagy csatában végül a japánok 10–8 arányban diadalmaskodtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fővárosból jöttek betörni

Egy fővárosi betörőpárost fogtak el a rendőrök a minap Héderváron. A két férfi az elmúlt hetekben több családi házat fosztott ki a környező településeken. Az elkövetők minden esetben főként ékszereket és készpénzt vittek el, esetenként akár milliós kárt okozva – mondta el a Kisalföldnek Babos László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Tovább olvasom