Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Ismereteket szereztek és közösséget építettek

Összesen 298 hallgató vette át oklevelét a Mosonmagyaróvári Nyugdíjasegyetem szerdai diplomaosztó ünnepi tanácsülésén. A szervezők bejelentették: jövőre tovább folytatódik a rendezvénysorozat.
Hét és fél hónap, kilenc előadás után tegnap véget ért a Kisalföld, a mosonmagyaróvári önkormányzat és a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara által szervezett nyugdíjasegyetem második szemesztere. A tanévre összesen 397 hallgató regisztrált szeptemberben, közülük mintegy háromnegyedük, összesen 298-an vehették át oklevelüket – jelentette be Varga Zoltán egyetemi docens a tegnap rendezett diplomaátadó ünnepi tanácsülésen. Példaértékűnek nevezte a szemeszteren részt vevők együttműködését és hozzáállását. A docens szerint a fiatalok számára is követendő példa lehet, hogy a nyugdíjasegyetem hallgatónak több mint kétharmada legfeljebb csak egy előadást hagyott ki az egész tanévben.

„Nagy öröm és megható érzés ennyi derűs arcú, bizakodó embert együtt látni" – hangsúlyozta Nagy István polgármester köszöntőjében. Mint mondta: ők Mosonmagyaróvár rejtett erőtartaléka, hiszen a város csak akkor tud fejlődni, ha minden itt élő jó szándékú ember tehetségére alapoznak. A polgármester szerint a nyugdíjasegyetem egyik legnagyobb értéke az a közösségi erő, ami összekovácsolódott.

Lesz folytatás: Hét és fél hónap és kilenc előadás után szerdán véget ért a nyugdíjasegyetem második szemesztere Mosonmagyaróváron. Fotó: Méhes
Lesz folytatás: Hét és fél hónap és kilenc előadás után szerdán véget ért a nyugdíjasegyetem második szemesztere Mosonmagyaróváron. Fotó: Méhes

Schmidt Rezső dékán az élethosszig tartó tanulás fontosságát emelte ki köszöntőjében. Mint mondta: a mai felgyorsult világban időről időre mindenkinek meg kell újítani tudását. Erre akkor is szükség van, ha csak a maguk örömére gyűjtenek új ismereteket. Hangsúlyozta: a következő tanévben is folytatni kívánják ezt a rendezvényt a Kisalfölddel és az önkormányzattal közösen.

A Kisalföld napilap nevében Vida István szerkesztőségvezető gratulált a „szenior" hallgatóknak. Mint mondta: rendkívül szerencsések a nyugdíjasegyetem résztvevői, hogy részesei lehetnek annak az egy százaléknak, akik idősebb korban szervezett képzésen vehetnek részt. A szerkesztőségvezető emlékeztetett arra, hogy az idősebb korosztály képzése nyomán kialakult harmadik kori egyetem mára rendkívül népes táborral bír világszerte. Sőt, ma már önszervező módon működik ez a szervezet. A nyugdíjasegyetem országos szinten a legnépesebb ilyen jellegű kezdeményezés. Ez a résztvevők testi, lelki és szociális egészségét is szolgálja, ami legalább olyan fontos, mint az előadások témája. Vida István kiemelte: a Kisalföld azért támogatja ezt a kezdeményezést is, mert több mint újság. Nem csupán hírekkel látja el olvasóit, hanem közösségi rendezvényeket indít és tart fenn. A szerkesztőségvezető hozzátette: az újság számára különösen fontos a nyugdíjasegyetem résztvevőinek korosztálya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi leszel, ha nagy leszel?

Mozgalmas év áll a nyolcadikosok mögött: a pályaválasztás nagy fordulatot jelent életükben. Tovább olvasom