Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Iskolaügyek és hajnali sötétség Püskin

Püski - Püski korábban intézményi társulási szerződést kötött Halászival, így idén szeptembertől már a 4–8. osztályos iskolások a szomszéd településen tanulnak, az első három osztály tagintézményként helyben maradt. A falu kétharmadán elégtelen a közvilágítás.
„Huszonkilenc gyerekkel indult meg az itteni oktatás, tíz gyereket Kisbodakról hoznak át" – mondta Zsoldos Ferenc polgármester. Az önkormányzat Halászit kereste meg egy közös körjegyzőség ügyében is. „Szándéknyilatkozatunk után megerősítették, hogy befogadókészek.

Szeptember közepéig kell meghozni a végleges döntést az ügyben, s személyi kérdésekről is ekkor kell határozni" – mondta a polgármester.
„Püskin több mint egy hónapja nincs közvilágítás több utcában. A tisztelt polgármester úr nem tudna intézkedni? Egy ott lakó" – olvashatták lapunkban az egyik SMS-üzenetben. Erre Zsoldos Ferenc elmondta: amint a közvilágítás gondjairól értesült, azonnal bejelentette azt az E.ON-nál.

Ám az augusztus 28-i első bejelentés óta sem született megoldás. A település hatvan százalékát érinti a vezérlési probléma: a világítás este 10 óra és hajnali 4 óra között üzemel, miközben napnyugtától napkeltéig szükség lenne rá. A sötétben a közlekedés nemcsak nehéz, hanem életveszélyes is lehet – hangsúlyozta a polgármester, aki az energiaszolgáltató többszöri felszólítása után tegnapelőtt a mosonmagyaróvári rendőrkapitány és a megyei katasztrófavédelem vezetőjének segítségét is kérte. A meghibásodás mielőbbi orvoslása azért is fontos lenne, mert Püskin árvízvédelmi készültség van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonszolnok műfüves pályát avat

Mosonszolnok - Az utolsó simításokat végzik Mosonszolnokon a nemrég tizenkétmillióból elkészült… Tovább olvasom