Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Iskolatáska cserélt gazdát a tanévkezdésre

Kézműves-foglalkozások, mókás versenyek tarkították a Gyermekjóléti és Családsegítő Központ udvarán szerdán szervezett családi napot. Ki adott, ki kapott segítséget az iskolakezdéshez.

Nagy a nyüzsgés a Gyermekjóléti és Családsegítő Központ Vasutas utcai székhelyén. A legapróbbaktól a nagyobbacskákig mókás versenyeken ügyeskednek.

– Hat éve szerveztünk először családi napot, akkoriban elsősorban az általunk gondozott gyermekeket és szülőket láttuk vendégül. Mostanra egyfajta nyárzáró eseménnyé bővült, ahová gondozottjaink mellett más gyermekes családokat is szívesen várunk. A látogatókat gulyáslevessel és palacsintával vendégeltük meg – tudjuk meg Pinkéné Bodnár Zsuzsától, a gyermekjóléti szolgálat vezetőjétől. Mint elmondta, ezt a programot évek óta a Flesch-központ támogatja az adományként bevitt könyvek árából. A szolgálat munkatársai ugyanakkor a rászoruló családok számára is megkönnyítenék az iskolakezdést, hiszen a rendezvényen válogathattak ruhákat, sőt, iskolatáskát is beszerezhettek.
 
Nagy népszerűségnek örvendett a zsugortechnikával alkotott medál készítése.
Nagy népszerűségnek örvendett a zsugortechnikával alkotott medál készítése.

– Két iskolástáskát is hoztunk ide, hiszen gyermekeim, a 9 éves Izabella és a 10 éves Tamás újakat kaptak. Hátha ezzel is segíteni tudunk annak, akinek nincs lehetősége azt beszerezni – mondja Kissné Hajni, aki gyermekeit elkísérte a programra. Tamás örült, hogy az utcabéli gyerekekkel játszhat együtt, még az iskolakezdés előtt. Izabella a sorverseny mellett a zsugortechnikával alkotott medálokat mutatja: készített csigást és hercegnőst is. A többi asztalnál is sokan barkácsolnak. Még a fiúk is készítenek maguknak medált, és a papírvirág díszt is sorra vágják ki. A csillámtetoválás is nagy népszerűségnek örvend.

Hérics Mária három nagyobb gyermekkel – a 12 éves Valentinnal, a 8 éves Evelinnel és a 7 éves Krisztoferrel – és a nyolc hónapos Antónióval látogatott a családi programra. A gyerekek jól érezték magukat, a fiúk egyébként a napközis táborban is részt vettek a nyáron.

– Két gyermekemet, a 9 éves Laurát és a 13 éves Zsoltot egyedül nevelem. Gyermektartást eddig egy forintot sem kaptam, így igen szűkösen élünk. Kéthetente Győrbe kell vinnem gyermekeimet láthatásra az édesanyjukhoz, s csak ez húszezer forint mínuszt jelent – panaszolja Letenyei Zsolt, aki mint mondja, egyedülálló szülőként nyáron dolgozni sem tudott, mert gyermekeit nem akarta felügyelet nélkül hagyni. Így az iskolakezdés is nehézkes: éppen annyi a bevételük, hogy az ingyenes tankönyvcsomagtól már épp elesnek. „Miután kifizetem a 26 ezer forintot a tankönyvekre, megvásárolom a füzeteket, a fiamnak meg a szemüvegét, azon töröm a fejem, miből jut majd a téli tüzelőre" – osztotta meg elkeseredettségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árgus szemekkel lesték a Császár mozdulatait

Délceg tartású, jó humorú, mindig vidám ember, akinek mindenkihez akadt egy kedves szava – így… Tovább olvasom