Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Iskolakert lett az összefogásból

Mosonmagyaróváron a Bolyai János-iskola Gulyás Lajos utcai egységében az energetikai korszerűsítés után társadalmi munka keretében megszépült az udvar is.
A Bolyai-iskola hőszigetelését és ablakcseréit Mosonmagyaróvár önkormányzata állta pályázati forrásból, valamint a kisebb felújításokat saját erőből finanszírozták. Azonban a munka ezután sem állt meg a Gulyás Lajos utcai épületben, ugyanis helyi vállalkozók, valamint szülők, tanárok együttesen, társadalmi munkában tették rendbe és szépítették meg a környezetet.

A Bolyai-iskola előtt együtt virágosítottak szülők és gyerekek.
A Bolyai-iskola előtt együtt virágosítottak szülők és gyerekek.


„Szerettük volna hozzátenni a saját munkánkat, ebben azonban nagy segítségünkre voltak mind a kisdiákok szülei, mind a városüzemeltető kft., amely előttünk kitakarította a helyet. Eltávolítottuk a kiszáradt növényeket, kicseréltük a földet, murvával fedtük le a szükséges helyeken. Embert próbáló feladat volt, de a gyerekek is kitartóan és lelkesen csinálták" – árulta el lapunk kérdésére Staár Katalin, az iskola pedagógusa. „Szintén jelentős segítség volt az iskola egykori diákjától, Vitéz Pétertől, hogy saját vállalkozásán keresztül ingyen biztosította a terület felszórásához szükséges alapanyagot is" – tette még hozzá.

Az udvarra ültetett növényekkel járult hozzá a kezdeményezéshez Lobitz Ákos, aki megkeresésünkre elmondta, hogy az alapötletet a Virágos Magyarország verseny adta.

„Fontos, hogy a városban ne csak a közterek, de a közintézmények környezete is rendezett legyen. Hiszen épp erről szól ez az egész kezdeményezés" – nyilatkozta.

Rigó Hedvig szülőként vette ki részét a munkából, elmondása szerint nemcsak dolgoztak, de közben ismerkedtek, barátkoztak mind a szülők, mind a gyerekek, így nagyon élvezték a közösen eltöltött napot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cirkusz Mosonmagyaróváron: lovasfogat, verekedés, paprika spray az udvaron - fotók

Egy társasház udvarán alakult ki hangos szóváltás és tettlegesség a lakók között. Az autókihajtón… Tovább olvasom