Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

˝Iskolák százait mentettük meg˝

„A pedagógusokat a béremelés, a családokat az ingyenes tankönyv, adócsökkentés és rezsicsökkentés segíti" – így reagált közleményében Nagy István országgyűlési képviselő a szocialisták tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.
„A szocialisták liberális segítséggel szétverték az oktatási rendszert, cserbenhagyták a pedagógusokat, elszegényítették a szülőket és a gyermekeket. A baloldal kormányzása alatt százmilliárdokat vontak el az oktatásból, több tízezer pedagógust tettek az utcára, több száz iskolára tettek lakatot és liberális kísérleti tereppé tették az oktatást. Minden ötödik gyermek funkcionális analfabétaként hagyta el az iskolapadot, a fiatalok szakma nélkül és értéktelen diplomákkal hagyták el az oktatási rendszert.

A Fidesz-kormány átvette a kistelepülések iskolái fenntartásának terhét az önkormányzatoktól, ezzel iskolák százait és pedagógusállások tízezreit mentette meg. Szeptember 1-jétől 30–80 ezer forinttal nő a mintegy 150 ezer pedagógus fizetése, akik 2017-ig minden év szeptemberében újabb 10 százalékos emelésre számíthatnak.

Három évvel ezelőtt nemhogy béremelési programról nem lehetett szó, de a pedagógusbérek kifizetése is veszélyben volt. Ezt kitűnően tudja Szentkuti Károly is, hisz az ő idejében csukták be a Bartók-iskolát, züllesztették szét a szakképzést a városban" – áll Nagy István közleményében.

Olvasóink írták

 • 20. jobbám 2013. szeptember 26. 09:36
  „Nagyjancsi!

  Nem tudom, de nálam semmilyen drágulás nem történt (kivétel a baleseti adó). Sőt, nekem a biztosításom kevesebb lett. Az élelmiszerárak növekedése nem az állam hibája! A helyi "nagy bolt" sokkal drágább, mint mondjuk Pesten bármelyik, ezt sok ismerősöm panaszolta már (és valóban így van...)
  A telefonszámlámon ne látom az emelkedést...a tarifacsomagok között néha érdemes váltani, ennyi az egész!
  A fizetésedet egy automatából veszed ki. Az automata kié? A kormányé? Nem! A banké! A bank hárít, azok után, hogy milliárdos profittal zárja az évet...akkor szerintem ellenük kéne szólni! Az nem zavar, hogy a hiteleken mekkorát kaszálnak? Hogy egy 30 ezres autóhitel 100 ezer lett, csak mert semmi kockázatot nem hajlandóak vállalni? Mindent Veled, velünk fizettetnek meg, miközben dúskálnak a jóban...
  A rezsicsökkentéssel kapcsolatban nem hiszem el, hogy összesen 500 Ft-ot spórolsz vele! Nekem a vízen 300-400 Ft, a gázon közel ezer forint, az áramon pedig legalább 600 Ft a spórolás (havonta!)! S akkor még a szemétdíjat nem is számoltam.

  Szavazni meg arra szavaz mindenki akire akar, vagy inkább el sem kell menni...

  jobbám”
 • 19. öröksoproni 2013. szeptember 26. 08:30
  „jobbám
  Úgy látszik az a 7% -os tankönyvhiány mind a mi iskolánkban csapódott le. Eddig soha nem volt gond a tankönyvekkel, pedig korábban is voltak átjelentkező és új gyerekek az iskolákban.
  Áruld már el, mi az amit nem értek a családi adókedvezményben?”
 • 18. nagyjancsi 2013. szeptember 26. 08:21
  „Nekem teljesen mindegy ki van kormányon én mindegyiket egyformán utálom. De, a fidesz egyszer azzal kampányolt, hogy rosszabbul élünk mint négy éve. Akkor ezt én magamon nem éreztem. Most viszont tényleg érzem. Amit a bőrömön is közvetlenül érzek az pl:
  - drasztikus és folyamatos élelmiszerár növekedés (sokkal észrevehetőbb mint korábban)
  - a telefonszámlámon, a kocsibiztosításon és egyéb számlákon megjelentek az 1000-2000 Ft-os különdíjak vagy eljárási díjak, baleseti adó, kis apróságok, ami kb 50%-al megemelte azok alapárát
  - a saját <moderálva>rá adóztatott fizetésemet sem vehetem fel, csak ha még adózok belőle az autómatánál aztán tovább adózok ezerrel, ha valamit venni akarok.
  Most van rezsicsökkentés, ami nekem kb havi 500-Ft-ot jelent, ugyanis fával tüzelek és mindenen spórolok.
  Persze tudom régen is volt áremelkedés, de most mégis sokkal jobban kiérzem és nem tud meghatni, hogy ilyen az infláció meg olyan. Ilyen adatokról 100 éve hazudnak folyamatosan, mindenki. Ettől még nem fogok a bal oldalra szavazni, de a fideszre sem, az biztos.”
 • 17. jobbám 2013. szeptember 26. 07:57
  „Öröksoproni!

  Nézz itt körül és érteni fogod mire gondoltam...és igen kiabálók! Évek óta egyet szajkóznak, pedig az országban volt 8 évük, itt meg 12...aztán mi lett belőle...

  Ahogyan kocsoggorog írja, valóban nem érted az adókedvezményt..:)

  Árak növekedése? Régen nem nőttek? Egyébként meg igen, a számok makacs dolgok! Ilyen alacsony infláció még sosem volt...

  Két iskoláskorú gyermekem van s érdekes, mi semmit nem vettünk észre a káoszból...a gyerek reggel felkel(t) és elment a suliba, majd mikor annak vége lett, rendben haza is jött. Dolgozatokat írnak, felelnek. Könyveik rendben voltak (csak megjegyzem, a tankönyv "káosz", az összes megrendelt tankönyv 7%-át (!!) érintette. A kemény számadat pedig abból adódott, hogy nem annyi gyermek kezdett járni az adott osztályba vagy későn lett lejelentve...)

  Tmoha!

  Tudom, hogy a másik oldal hibátlan és tévedhetetlen, de sajnos a mi "oldalunkon" vannak hibák. Emberek dolgoznak és hibáznak...de mint tudjuk a hiba a munka velejárója...Azt gondolom, ha megoldódott a probléma az informatikussal, nincs miről beszélni. Egyébként meg (szerintem) ha valakinek olyan végzettsége van és olyan régóta dolgozik a rendszerben, egyszerűen nem fordulhat elő ilyen. A híreket figyelve pedig már az is elhangzott, hogy nem engedik meg, bárki rosszul járjon. Kompenzálni fogják...ezen az oldalon nem szokás veszni hagyni az embert!

  A tranzakciós illeték miatt ne a kormányt szidjátok! A bankok hárítanak a hatalmas nyereségük ellenére, pedig simán kibírnának még 100x ennyit is...de ugye a profit az Isten! Én egy k betűvel kezdődő banknál vagyok 10 éve...nálam, bár emeltek minden, valahogy mégis kompenzáltak, így végül is nem hárítódott át a "sarc". Körül kell nézni és okosan dönteni, hogy ne járjon az ember rosszul.
  Nem kell minden a kormányra kenni, az a legegyszerűbb!

  jobbám”
 • 16. kocsoggorog 2013. szeptember 25. 17:31
  „öröksoproni, te nem érted miről szól a családi adókedvezmény...”
 • 15. öröksoproni 2013. szeptember 25. 15:55
  „jobbám
  Miért lennének baloldaliak a kiabálók, ahogyan Te nevezed a fidesszel egyet nem értő kommentelőket?

  De, kevesebb lett a rezsiszámlám, de a tranzakciós illeték miatt ez semmi pluszt nem jelent, sőt, ha bevásárolunk, látjuk, hogy az árak napról-napra nőnek.
  A családi adókedvezményt 1-2 gyermekesek kárára bevezetni elég antiszociális lépés, és hidd el, a járulékból levonható családi adókedvezmények is csak egy következménye lesz: majd kitalálják, hogy akinek az állam kompenzálta a járulékait, minimális nyugdíjat fog kapni - ha kap egyáltalán.

  Az iskolákban soha nem tapasztalható káosz van, amit mindenki lát és tapasztal, kivéve az orbánistákat, mert nekik aztán mindegy mi van, éltetik a vezért.”
 • 14. Tmoha 2013. szeptember 25. 10:11
  „"A Fidesz-kormány ... pedagógusállások tízezreit mentette meg." Az egyik mosonmagyaróvári iskolában az informatika tanár szerződését nem hosszabbították meg júniusban. Majd augusztus végén, amikor kiderült, hogy mégis szükség van rá, megpróbálták visszacsábítani, de addigra lett állása, mert nyáron is kell valamiből élni. Azóta nem működik az e-napló például. A nyugdíj előtt pár évvel álló pedagógus nem kötelezhető a minősítésre, de nem is kap lehetőséget az előmenetelre, besorolták a majdnem kezdők közé, nem számít a több évtizedes tapasztalat, eredmény... Elvették a különféle pótlékokat, majd adtak emelést, amivel ugyanannyi lett a bére, csak közben emelkedtek az óraszámok és még utazhat is más iskolákba... Ez nem baloldali kiabálás, hanem a tények, melyek néha makacsok!”
 • 13. jobbám 2013. szeptember 25. 08:55
  „Alapvetően az a baj a baloldal kiabálóival, hogy nekik aztán bármit tehetsz, nem jó! Így van ez most is!

  Az iskolák kívül és belül is megújultak...jön az Öveges program a Kossuth gimiben...ennyi. A tény az tény!

  Adó. Nos, igen kaptak adót, akiknek amúgy sem fáj. Az más kérdés, hogy a szolgáltatók, bankok mocskos módon ránk tolják egy részét (vagy az egészet), de érdekes, őket a szociálisan érzékenyek nem szidják...

  Igenis jobban járnak az embereke, hiszen ott a családi adókedvezmény, hamarosan a szocpol, eltörölték a szuper bruttót...érdekes, erről nem esik szó!

  S itt van a rezsicsökkentés is! Az nem érdekes, kedves kiabálók? Nektek nem lett kevesebb a rezsi? Nem hiszem, hogy ez így van...de demagógok vagytok

  A tények a szocikat sosem érdekelték! Volt egy helyi politikus, aki azt mondta egyszer, hogy nem az számít igaz-e, amit mondasz, hanem az a lényeg, hogy sokszor mond, akkor elhiszik! Hát ezek vagytok ti...kivétel az a sok hiszékeny ember, aki nem ismer titeket...

  Szóval lehet kiabálni, csak senkit nem érdekel :)

  Jönnek a választások s majd kiderül , mennyire tartanak titeket az emberek!

  jobbám”
 • 12. kocsoggorog 2013. szeptember 25. 08:33
  „Kedves vaek!

  Az iskolák megújítása kapcsán a külső megújításra gondoltam. Ha Mosonmagyaróváron él, akkor láthatja, hogy megújult a Móra Iskola, a Hunyadi Iskola, most újul a Kossuth Gimi, az Újhelyi és a Haller. Kisebb mértékben a Piarista, Bolyai, hát ez így leírva nagyon komoly teljesítmény az önkormányzat részéről.”
 • 11. öröksoproni 2013. szeptember 25. 07:41
  „kocsoggorog
  Szeptember 29. van, az iskolánkban EGYETLEN TANÁRNAK SINCS KÖNYVE és a hiányzó tankönyveket sem kapták meg a diákok. A felsőbb évfolyamosok adták oda a tavalyi könyveiket, hogy addig is tudjanak valamiből tanulni, pedig azok a könyvek más kiadótól vannak.”
 • 10. vaek 2013. szeptember 24. 21:47
  „Kedves kocsoggorog!

  Ha Ön szerint "Mosonmagyaróváron normális volt a tanévkezdet, sorra újulnak meg az iskolák, stb, stb", akkor kérem írjon erről részletesebben, pontosan mely iskolák újultak meg.
  És Ön szerint az normális, hogy vannak olyan diákok, akiknek a mai napig még nem érkezett meg a tankönyvcsomagjuk, és nem is tudnak információt adni azzal kapcsolatban, hogy mikor fog megérkezni? Pedig a médiában közölt hírekben, minden szép és jó.”
 • 9. kocsoggorog 2013. szeptember 24. 20:59
  „Justitia, ezt a sok butaságot már le sem kell írnod, tudjuk, minden cikkről ezek jutnak az eszedbe, illetve azért fizetnek, hogy ez jusson eszedbe...”
 • 8. justitia18 2013. szeptember 24. 20:12
  „Tessék már megmondani nekünk:
  a 2010-óta bevezetett 40 új adóval kapcsolatban (ennek összege kb. 2700 milliárd Ft.), amelyek teljesen kizsigerelik az amúgy is szegény zembereket, ill. az ellopott közel 3000 milliárd Ft. magán-nyugdíjpénztári vagyonnal kapcsolatosan mikor fog nyilatkozni Nagy Kub@tov Tr@fikgrád István ?
  Hogy a földmutyit és az egyéb Simicska-féle móvári mutyikat ne is említsem...”
 • 7. kenderice 2013. szeptember 24. 19:55
  „A magánnyugdijunkat is milyen jól megmentették! Ha egy fideszes szájából hallom ezt a szót, borsódzik a hátam.”
 • 6. Losba 2013. szeptember 24. 16:29
  „..csak ne a fityisz...hazugabbak, mint a komunisták”
 • 5. nagyjancsi 2013. szeptember 24. 15:20
  „Kedves Pista, te is beálltál a kemény fideszes elitbe. Jött a hatalom és a jólét és a SÖTÉTSÉG!”
 • 4. kocsoggorog 2013. szeptember 24. 14:15
  „talán neked Sopronban kellene körülnézned. Mosonmagyaróváron normális volt a tanévkezdet, sorra újulnak meg az iskolák, stb, stb”
 • 3. öröksoproni 2013. szeptember 24. 13:30
  „Iskolák százait mentettük meg
  - az eddigi normális tanévkezdéstől,
  - az időben elvégezhető felújításoktól, hogy ne az életveszély legyen az ok a bezárásra,
  - az önrendelkezéstől,
  - attól, hogy önálló gondolkodásra képes gyerekek kerüljenek ki onnan, bár ezért mindent megtesznek az általam ismert kiváló pedagógusok,
  - az elégedett pedagógusoktól.
  stb, stb, stb”
 • 2. Tmoha 2013. szeptember 24. 13:03
  „,,A pedagógusokat a béremelés, a családokat az ingyenes tankönyv, adócsökkentés és rezsicsökkentés segíti" - így reagált közleményében Nagy István országgyűlési képviselő"... Ez most a hit, vagy a tény?”
 • 1. tökmindegy 2013. szeptember 24. 11:20
  „Nagy úr felolvasta a kormánypropaganda által megírt szövegét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: magára hagyott közoktatás Mosonmagyaróváron

A megye 5. számú országgyűlési választókerületben az MSZP - Együtt 2014 PM megállapodása alapján az… Tovább olvasom