Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Iskolájuk és óvodájuk is újratársult

Iskolájuk és óvodájuk társult, időközi önkormányzati választásokat tartottak, fogadták az önkormányzati államtitkárt. Zsúfolt évet zár 2011-ben Hédervár.
Felbomlott a korábbi társulás, és új alakult: a hédervári iskola és óvoda a darnózseli tagintézményeiként működik 2011 szeptemberétől. A településen ősszel időközi önkormányzati választásokat tartottak, miután augusztusban a képviselő-testület feloszlatta magát. Az eseményekkel teli évről kérdeztük Juhász József polgármestert.

– Nehéz és felelősségteljes döntést hoztunk az idén, az iskolai társulás új keretek között működik. Tagintézményként iskolánk így többletbevételhez jut. Őrizzük lakosaink, vállalkozóink segítségével azt a vonzó épített és kulturális örökséget, amelyet Hédervár jelent Szigetközben. Sikerként könyvelhetjük el, hogy az óvoda felújításának záróünnepségén megjelent Tállai András államtitkár. A siker nem pénzben mérhető, hanem emberi értékben, a közösség erejében – vallja a héderváriak újraválasztott polgármestere.

A község idén közel 194 millió forintból gazdálkodott. Ebből 8 millió forintot fordítottak fejlesztésekre, amelyből főként a pályázati önrészt fedezték. Költségvetésük mintegy négy százalékát – 7,8 millió forintot – az iparűzési adó adja. Héderváron idén 30 millió forintból (ennek egy része pályázati támogatás, másik része saját forrás) ruháztak be, ennek nagy részét az óvoda felújítása teszi ki.

– Ebben az évben az iskolában új műfüves, többfunkciós sportpálya épül villanyvilágítással. Mint ahogy a világ, nekem is változnom kell, min-
den lehetőséget megragadva együtt, közösen fogjuk Hédervár fényét tovább emelni – mondta el jövőbeli terveiről a polgármester.

A készülő önkormányzati törvényre vonatkozóan kifejtette: „Jól működő körjegyzőségben vagyunk. Az iskola államosítása esetén átgondoljuk a teendőinket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténeti különlegességek egy világutazó kofferében

Ugyan már gyerekkora óta gyűjtöget régiségeket, húsz éve kifejezetten a helytörténeti ritkaságok… Tovább olvasom