Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Iparterület fejlesztése Kimlén - uniós támogatással

Közel 58 millió forint az összköltsége annak az uniós beruházásnak, melyet Kimle Község Önkormányzata az ipari terület infrastrukturális fejlesztése érdekében végrehajtott.


A település határában lévő 5 hektáros területen ivóvíz-, szennyvíz-, csatorna-hálózat, közvilágítás, és gyalogjárda került kiépítésre. Az így kialakított közművesített, a vállalkozások igényeit kielégítő iparterület értékesítéséből, illetve bérbeadásából származó bevételek további fejlesztéseket tesznek lehetővé a községben, mellyel hozzájárulnak a térség gazdasági fellendüléséhez.

Az új iparterület kitűnő betelepülési lehetőséget nyújt a kistérség, illetve a régió jelenleg is működő, vagy létrejövő mikro-, kis és középvállalkozásainak. Az önkormányzat nemcsak magyar, hanem külföldi vállalkozások letelepülését is várja a térség gazdaságának fellendítése érdekében.

A betelepülő vállalkozások új munkahelyeket teremtenek, az általuk befizetett helyi adók és járulékok az önkormányzat számára kiegészítő bevételi forrást jelentenek, melyeket további fejlesztésekre fordíthat a térség népességmegtartó erejének növelése, az eddig is pozitív népességi mutatók további javítása érdekében.

Az Új Széchenyi Terv lehetőségei 2011. január közepétől nyíltak meg a pályázatok iránt érdeklődők előtt.

A jövőben rövidebb átfutási idővel, jelentős támogatást kaphatnak azok a pályázatok, melyek a sikeres gazdasági működés általános feltételeinek javítására fókuszálnak. A sikeres munkavállalást és a vállalkozást biztosító környezet megteremtése, a földrajzi adottságok kihasználásával a fejlesztéspolitikai program sarkalatos kitörési pontja.

További információk az Új Széchenyi Terv pályázatairól a www.ujszechenyiterv.gov.hu honlapon találhatók!

Olvasóink írták

  • 1. KoPi 2011. június 15. 06:15
    „Kidobott pénz! Iparfejlesztéshez település is kell. Azon belül is lakások, bölcsőde, óvoda, iskola, egészségügyi ellátás. Mert hát az iparhoz iparos kezek is kellenek, akik lakni akarnak valahol, a gyermekeiknek ellátás kell. Ja, és az iparos embereket is képezni kellene, mert hogy ilyenek már alig vannak és akik vannak, azok már régen Ausztriában dolgoznak. Szóval kidobott pénz. A magyar falu megtartó ereje a mezőgazdaságban és legfeljebb a háziiparban van és nem az iparfejlesztésben. Az ipart hagyjuk meg a városoknak! Mosonmagyaróváron is több tíz hektár gazdátlan iparterület van, miért pont Kimlére menne az ipar?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pünkösdi programok Mosonmagyaróvár és környékén

Nem tudod mit csinálj Pünkösdkor? A kisalfold.hu összeállította a Mosonmagyaróvár és környéke… Tovább olvasom