Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Intézmények új helyen

Az önkormányzat évek óta kereste a lehetőséget, hogy felújítsa vagy újjáépítse régi kultúrházát.

Jövő nyárra teljesülhet Kisbodak régi vágya: a tervek szerint ugyanis augusztus végére elkészülhet a település új művelődési háza.

A helyi önkormányzat évek óta kereste a lehetőségét annak, hogy felújítsa vagy újjáépítse régi kultúrházát. Az intézményt időközben életveszélyessé nyilvánították. Művelődési ház hiányában a településnek állandó gondot jelentett, hogy nem volt egy nagyobb méretű épülete a népesebb közösségi rendezvények befogadására. Kisbodak kis falu, szerény költségvetéssel, évekbe telt, mire összegyűjtötték egy pályázat önrészét. De most elérkezett az idő, a megálmodott tervet egy, a kulturális minisztérium által kiírt pályázat fogja segíteni.

Mivel a jelenlegi művelődési ház évtizedekkel ezelőtt is részben bontott anyagból épült, így a szakemberek úgy ítélték meg, hogy az önkormányzat számára kedvezőbb, ha a meglévőt lebontja és helyére egy új épületet emel. A tervek elkészültek, jelenleg közbeszerzési eljárás folyik. Amennyiben az időjárás engedi, a bontási munkálatok már a következő hónapban elkezdődnek. Az új intézmény kicsivel kisebb lesz a réginél, ám lényegesen jobb elrendezésű. A nagyterem színpaddal együtt közel 90 négyzetméter lesz, helyet kap még konditerem, klubhelyiség, a mai kor igényeinek megfelelően több öltöző és vizesblokk, teakonyha és tároló. A művelődési ház létrehozásától a helyi kulturális élet felpezsdülését remélik az ott élők. Nem titkolt szándék, a korábban jól működő citerazenekar újjáélesztése sem.

Az utóbbi hetekben ezen túl még számos változás tanúi lehettek a helybéliek. A polgármesteri hivatal épületkomplexuma átalakult: az emeleti három lakás, amely fiatal házasok számára biztosított a saját otthonuk megteremtéséig lakhatást, felszabadult. Az egyikbe felköltözött a hivatal, a másikban teleház működik, a harmadik pedig a faluért sokat tevő Kisbodaki Baráti Kör összejöveteleit fogadja be. A földszinten, a hivatal helyén pedig könyvtár található.

A falu következő, nagyobb közösségi összejövetele az ünnepi szentmise keretében tartandó hangverseny lesz a templomban karácsonykor, ahol a helybéliekből és környező települések énekelni, dalolni szerető polgáraiból álló Körzeti Énekkar ad koncertet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldőlt kapu: nincs felelős

Szeptemberben a dunakiliti sportpályán kapufa dőlt egy tizennégy éves mosonmagyaróvári fiúra. A gyermeket életveszélyes koponyasérüléssel szállították a mentők kórházba. A rendőrség nem állapitott meg bűntetőjogi felelősséget konkrét személlyel kapcsolatban. Tovább olvasom