Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Interneten támadják az ingatlanost

Rajka - Az egyik szélsőséges nézeteket való internetes portálon jelent meg a minap a Rajkán élő Igor Heriban szlovák ingatlanforgalmazó fotója, házának és autójának képe. A honlap szerzője azt állította, a hétfői rajkai forgalomlassító demonstráción az ingatlanforgalmazással foglalkozó szlovák férfi a tüntetők felé köpött. Igor Heriban érdeklődésünkre cáfolta, hogy ilyen atrocitás történt volna a hétfői tüntetésen. Személyes fenyegetést ugyan nem kapott senkitől, de az megrémisztette, hogy a fotója és adatai felkerültek a honlapra, ezért bejelentést tett a rendőrségen – mondta. Emellett személyi védelmére egy őrző-védő szolgálatot fogadott fel. Ezt a védelmet azonban – a híresztelésekkel ellentétben – nem ingyenesen biztosítják számára, a szolgáltatás díját egy szlovák cég fizeti.
Igor Heriban lapunknak hangsúlyozta: a történtek ellenére sem bánta meg, hogy Magyarországra költözött, jól érzi itt magát és nem fél. Mint mondja, az itt élő szlovákok többsége ugyanígy vélekedik, az elmúlt időszak történései sem változtattak ezen és a magyarokkal sincs semmi problémájuk. A férfi, mint mondja, azóta is számos ingatlant adott már el, például tegnap is vettek tőle magyarországi házat szlovákok. Heriban kiemelte: jó kapcsolatban vannak a rajkaiakkal, nem érte őket semmiféle atrocitás és továbbra is szeretnének minél inkább beilleszkedni és részt venni a falu életében. Éppen ezért kezdtek a közelmúltban magyarul is tanulni.

Az esettel kapcsolatban dr. Csokán Csaba alezredes, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: a Rajkán élő szlovák férfi valóban tett bejelentést a rendőrségen, állítása szerint az adott internetes honlapon visszaéltek adataival és valótlanságot állítanak róla. A férfi nem jelentett be bűncselekményt, hanem a portálon megjelenteket kifogásolta. A rendőrség jelenleg még vizsgálja az oldal tartalmát.


Többen magyarul is tanulnának

Az érintett szlovák ingatlanforgalmazó internetes oldalának fórumán jellemzően olyan szlovákok érdeklődnek, válaszolnak, akik Magyarországon laknak, ötleteket lehet kapni az építkezéstől a fűnyíráson át egészen a kozmetikáig. A fórum egyik témája a magyarnyelv-tanulás. Látszólag több fiatalt is érdekelne, hogy ne csak hazajárjon Rajkára, Bezenyre vagy Paprétre, egy saját burokban éljen, hanem barátokat, ismerősöket is szereznének (vagy már szereztek), ismerkednének, sőt, magyarul is tanulnának. Többen is kíváncsiak, mikor lehet majd a rajkai általános iskolában magyarul tanulni. Egy fiatal nő például, aki Majmunka néven regisztrálta magát, mint írja, egy hete költözött Magyarországra és már egy szótárat is beszerzett, de úgy gondolja, azért egy kurzus mégis hatékonyabb lenne a nyelvtanulás szempontjából. A Zuzu nevű fórumozó is érdeklődést mutat az iránt, hogy magyar nyelven tanuljon. A lány egy éve települt családjával Paprétre, és mint vallja, már hat családdal ismerkedtek meg. A fórum mellett szavazást is találtunk három témában. Az érdeklődők voksolhatnak: hol érdemes tankolni, milyen térerőt biztosít a három szlovák telefontársaság, és hogy szerintük várható-e drágulás.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. joco 2008. november 26. 15:46
  „kis(v)adföld.Tudod ez én általam leirtak nem mesék, hanem az elv-társaid belsö harcának eredménye. Tudod anno a hitleri érában kicsiny elv-társad kirtotta korábbi" kedvenceit" az IGAZI SA keretlegényeit, hát most elvtársaid hasonlora törekednek, De tudod ez csak jó. Tudod az egyik ok a homosexualitás volt, tudod ez hasonlo (betegség)mint osztrák szélsöjobbos vezér "szenvedett", tudod az lenne a röhej, ha kiderülne, hogy -ráadásul, hogy zabi-gyerek is, és az volt és az apja holmi -"alsobbrendü"- szláv vagy magyar volt.”
 • 40. KisVadföld 2008. november 22. 20:22
  „Kérés:

  Figyelj joco, értsd meg, nem érdekelnek az ostobaságaid.
  Nem érdekelsz sem engem, de még a fajtádat sem nagyon.
  Irásaid alapján Te egy pszichológiai eset vagy.
  Rám akarsz erőltetni olyan dolgokat amik kurvára nem érdekelnek.
  Nem menekülésből, hanem mert semmi közöm hozzá, és tényleg kurvára nem érdekel.
  Nem vagy abban az állapotban hogy leálljak veled vitázni.


  Ha annyira ki akarod adni magadból, keress meg egy jó pszichológust.
  Meglátod minden rendben lesz.

  És ne haragudj ha ezek után sem válaszolok írásaidra.”
 • 39. joco 2008. november 22. 18:53
  „ja és amit én irtam a 38-ban az nem mese mint amit irt kedves "ellen"reagálom a 37-ben. Hát fiuk/lányok ! tényleg az ami Nálatok történik)belsö ellenség keresése, stb) az tényleg nem mese!!!”
 • 38. joco 2008. november 22. 16:26
  „"Kedves " nyilasjelmez maskarás felvonulokat és egyébb SA. gárdistákat védök e következöket irták- a Ti oldalatokrol- a kuruc(kodo) inforol:a következöket is ö irták:
  "következők szerkesztik a Kurucot:
  Molnár Balázs - főszerkesztő
  Kürk Roland
  Novák Előd
  Fenti személyek felelősek tehát a Kurucon megjelent írásokért, tartalmakért. Köszönjük a részvételt. Immár sajátjaikba marnak, sokadszorra, ideje, hogy eltűnjenek a süllyesztőben.

  Novák Elődke egyébként nem csak a Kuruc.infón egy patkány, hanem a való életben is. A Magyar Mérce című lap körüli panamák közismertek nemzeti körökben, de ez is egy olyan dolog volt, amiről nem beszéltünk. Azt sem reklámoztuk, hogy Novák Elődke gyakran tevékenykedett más, komolyabb nemzeti szervezetek rovására, például a Jobbik SMS-listáját is a Magyarok Világszövetségétől lopta, pendrive-ostul. Az ugyanis az ő aktivistáikat tartalmazta eredetileg. Azt se higgyük el nagyon, hogy Novák Előd kerítését a "titkosszolgálat" festette tele életveszélyes fenyegetésekkel. Nem, azok is a mieink voltak, egy kicsit ugyanis magára haragította a focidrukkereket néhány húzásával. Ügyes, hiszen ilyen heves reakciót még egyetlen ballib újságíró sem tudott magára húzni a radikálisok részéről."
  a szerzö a "Tomcet" és 2008.11.20-án irta az egyik szélsöséges honlapon a másik szélsöséges honlaprol.Hát érdekes összvesznek, hogy ki a jobb . 37-es Te most melyik "árnyalathoz" tartozol?”
 • 37. KisVadföld 2008. november 20. 19:56
  „Matekórán a tanárnő
  feltesz az osztálynak egy kérdést:
  - Gyerekek, mi történik, ha ül 3 galamb a fán és lelövünk onnan egyet?
  Pistike majd kiesik a padból úgy jelentkezik, tanárnő fel is szólítja:
  - Természetesen egy sem - mondja Pistike.
  - Hogy-hogy egy sem?
  - Mert lelövünk egyet és a többi megijed a durranástól és elszáll.
  - Nagyon tetszik a gondolatmeneted Pistike, de én nem erre gondoltam. Matematikailag szerintem 2 marad ott.
  Megy tovább az óra, a vége felé Pistike ismét jelentkezik:
  - Tanárnő én is kérdezhetnék valamit?
  - Persze, kérdezz nyugodtan.
  - Megy 3 nő az utcán, mind a három fagyit eszik: az egyik nyalja, a másik harapja, a harmadik szopja. Tanárnő szerint melyik a férjezett?
  Tanárnő irul-pirul, de mégis válaszol:
  - Szerintem amelyik szopja.
  - Szerintem meg az, amelyiken jeggyűrű van, de nagyon tetszik a tanárnő gondolkodásmódja!”
 • 36. joco 2008. november 20. 15:59
  „KisVadföld: tudod egy jelzön lehet lovagolni, de talán nem is a jelzö a fontos, hanem az amit Te és elv-társaid müüveltek .Érted?
  eszetlenjei erre probáljatok magyárázatot adni: vagyis IGAZ VAGY NEM AMIT LEIRTAM:
  szerintetek egy vonat kürt az egyenlö a "fenyegetésse"l.és miért vagytok ugy oda?. mát töletek megszoktuk, hogy a "fenyegetés" az érveitek.Tudjátok korábban a "huggyoskossuthtériek" korában: lámpavasra "akasztoták fe" -papiron- elv-társaitok a nektek nem tettszö politikusokat. közbe a nyiltan neonáci elveket"sugárzo" náci honlapjaitokon pedig vállogatás" nélkül -névvel, cimmel és telefonszámmal- közöltétek az"átnevelésre" vagy "dorgálásra" jelölt ellenfeleiteket. Hát nektek más érvetek nincs csak a fenyegetés vagy a verbális és valos tojás és molotovkotél dobálás?" tudod a sok Á betü nem érv”
 • 35. KisVadföld 2008. november 20. 12:43
  „joco, utoljára kérdem, hol látsz te itt neonácit?????

  ja, és hol a halállistád???

  elképesztően alacsony inteligenciát sugárzol,
  de nem baj kell az abszurd humor.
  ez amit ide bemásoltál, ellened szól

  Tudod mit, inkább ne is válaszolj a kérdéseimre, mert én tudom a választ.

  ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
  nem bírom tovább!!!!!!!!!!!!!!!!

  inkább hagyjuk joco, hagyjuk a fenébe!!!!!!!!

  :)))) :))))) :)))))))))))))))))))))))))))))”
 • 34. joco 2008. november 20. 08:28
  „ja és a Veled valo vitám története:
  15. joco 2008.11.18. 06:17
  Érdekes: visszaszorultak az ocsmánykodo szélsöjobbos reagálok. Miért? kedvesnek nem mondható verbális tojásdobálok, hát ennyira erös bennetek a neonáci mázzal leöntött szélsöjobbos" ezt válaszoltad:
  "16. KisVadföld 2008.11.18. 12:23
  Hol látsz te itt neonácit?
  Én inkább azt mondom hülyékkel nem érdemes vitatkozni mert legyöznek a rutinjukkal.
  Amig neonácizol addig beszélgess magaddal, kispajtás" és én erre ezt válaszoltam:
  18. joco 2008.11.18. 15:37 KisVadföld 2008.11.18. 12:23 bocsi nem tudtam hogy te is egy "neonáci mázzal leöntött szélsöjobbos" vagy. elnézést kicsiny szép lelkü verbális tojásdobálo"”
 • 33. joco 2008. november 20. 08:20
  „"kisVadföld" én ezt irtam a témába elöször
  "13. joco 2008.11.16. 14:49
  Nem tisztelt szélsöjobbos reagálok: köztük a japo. szerintetek egy vonat kürt az egyenlö a "fenyegetésse"l.és miért vagytok ugy oda?. mát töletek megszoktuk, hogy a "fenyegetés" az érveitek.Tudjátok korábban a "huggyoskossuthtériek" korában: lámpcvasra "akasztoták fe" -papiron- elv-társaitok a nektek nem tettszö politikusokat. közbe a nyiltan neonáci elveket"sugárzo" náci honlapjaitokon pedig vállogatás" nélkül -névvel, cimmel és telefonszámmal- közöltétek az"átnevelésre" vagy "dorgálásra" jelölt ellenfeleiteket. Hát nektek más érvetek nincs csak a fenyegetés? a verbális és valos tojás és molotovkotél dobálás?" hát fiuk-lányok nöljetek már ki a kisdedovodás korbol mikor az ellentétek megoldása egyenlö volt egy jolirányzott bokarugással vgy pofonnal.Tudjátok a felnöt- érttelmes- emberek közt az érvek ütköznek.Értitek? szerinetm biztos nem.Lehet komcsizni, zsidozni söt slotázni is." érted? mivel a cikk igy kezdödik:"Az egyik szélsőséges nézeteket való internetes portálon jelent meg a minap a Rajkán élő Igor Heriban szlovák ingatlanforgalmazó fotója, házának és autójának képe"”
 • 32. KisVadföld 2008. november 19. 19:56
  „joco, te mégis kinek, miket, irogatsz??
  olyan de olyan ostoba vagy hogy az már fájhat.

  Segittek, olvass vissza az elejétől a hozzászolásokat.
  Megvan??
  Akkor most mond meg ÉN miért vagyok náci. (már rengetegszer megkérdeztem)
  Akkor most mond meg hol szidtam a baloldalt. (gondolom az lehetsz) te szidsz valamit, nem tudom mit, vagy miért.
  Akkor most mond meg hol láttál te "halállistát". :))) :)))
  Akkor most mond meg mégis hogy jön ide kossuthtéri lámpavas
  Nem kell nekem történelem oktatás, nem én irogatok össze vissza.

  Beirogattál egy csomó hülyeséget, és még mindig nem értem hogy jön ez ide???
  Te rám akarsz erőltettni valamit???


  pancser legalább észre vette hogy én mégis mit akartam, bár erős fogalmi zavarban szenved, ez nem baj ha magában beszél, de egy nyilvános fórumon a valós nevén kell irni a dolgokat, nem ugy hogy nálam ez azt jelenti de ha nem akkor nyilas, a többiek meg nem érdekelnek, meg ilyenek.
  Nem , ez nem igy van.”
 • 31. pancser 2008. november 19. 19:02
  „Kedves "joco"! Peace! Tévedni, hibázni szoktak azok, akik emberből vannak, de immár semmi szemrehányás részemről. Vannak olyan pontok, ahol a jobb és baloldal egyetérthet, a népek, nemzetek, emberek között gyűlölködést szítók elszigetelésében! Itt a határ mellett különösen fontos és hasznos a jó kapcsolatok ápolása, mert hasznunk származik belőle, a gyűlölködés viszont borzalmakhoz vezethet. Ez utóbbit megakadályozni kötelezettségünk gyermekeink és unokáink érdekében. Ehhez tartom magam mindig ha a véleményemet írom és ezt nem csak szlovák-magyar viszonylatban gondolom.”
 • 30. joco 2008. november 19. 17:29
  „KisVadföld 2008.11.19. 12:33 . hát komám csak egy kis történelmi visszatekintés. :mikor a te belv-társaidhoz közel állo "huggyoskossuthtériek" a parlament elötti lámpavasakra "aksztották "a nektek nem tettszö magyarokat hát az mi is volt?
  megj. tudod én már sokadszor és már nagyon régen azt irtam a fenti társulatról, hogy "huggyoskossuthtériek" többen - az én oldalamrol is- rosszalásukat fejezték ki a nem "méltó" jelzövel ksapcsolatban, hát kedves "KisVadföld" örömmel olvastam a neonáci honlapok egyikén, hogy hasonlo jelzövel "mocskolták" be a saját elv-társaikat. Hát erröl ennyit.
  P A N C S E R: BOCSI”
 • 29. joco 2008. november 19. 16:42
  „28. joco 2008.11.19. 16:39
  pancser 2008.11.19. 10:28 mégegyszer bocsi: de rögtön javitottam és kb 1percen beül elnézést kértem Töled.sajnálom, hogy valaki "kitörölte" azt!!!! az elöéletem- az arcusi páros miatt vivott csatám miatt nem csodálkozom, hogy a sajto moderátora törölte a bocsánbat kéréses reagálásomat.Sajnos több esetben tapasztaltam már, hogy indokolatlanul"lekerülnek" reagálasaim. sajnos vissza kell térnem korábbi "szokásomhoz" és mentem a reagálásaimat.Más eszközöm nincs.tudod mikor azt irtam itt a forumokon és a modertátornak, hogy minden "levelezésünk "mentve vannak" azota nem moderált ki-, de ez sem rossz megoldás.Egy fatális- nem menthetö -hibámat kihasználva probál a velem hasonlo gondolkodásuakkal összeugrasztani, másoknál pedig lejáratni.
  mégegyszer B O C S I a 24-es reagálásom nem Neked szolt.
  két hozzászolást már nehezebb törölni. tehát hajrá”
 • 28. joco 2008. november 19. 16:39
  „pancser 2008.11.19. 10:28 mégegyszer bocsi: de rögtön javitottam és kb 1percen beül elnézést kértem Töled.sajnálom, hogy valaki "kitörölte" azt!!!! az elöéletem- az arcusi páros miatt vivott csatám miatt nem csodálkozom, hogy a sajto moderátora törölte a bocsánbat kéréses reagálásomat.Sajnos több esetben tapasztaltam már, hogy indokolatlanul"lekerülnek" reagálasaim. sajnos vissza kell térnem korábbi "szokásomhoz" és mentem a reagálásaimat.Más eszközöm nincs.tudod mikor azt irtam itt a forumokon és a modertátornak, hogy minden "levelezésünk "mentve vannak" azota nem moderált ki-, de ez sem rossz megoldás.Egy fatális- nem menthetö -hibámat kihasználva probál a velem hasonlo gondolkodásuakkal összeugrasztani, másoknál pedig lejáratni.
  mégegyszer B O C S I a 24-es reagálásom nem Neked szolt.”
 • 27. kackac 2008. november 19. 15:15
  „Az erdőben elterjed a híre annak, hogy a medve írt egy halállistát. Hát
  a róka jön haza a piacról és mit ad isten, találkozik a medvével.
  - Hé, te medve! Igaz, hogy írtál egy halállistát?
  - Igaz.
  - Én is szerepelek a listán?
  Medve átszaladja a listát:
  - Igen.
  - Lehet egy utolsó kivánságom? - kérdezi elkeseredetten a róka.
  - Lehet.
  - Akkor most gyorsan hazafutok és elköszönök a családomtól. Úgy is
  lett, a róka meghalt. Nos az oroszlán ugyancsak összefut a medvével.
  - Helló medve! Tényleg van halállista?
  - Van.
  - Netán én is rajta vagyok??
  - Rajta.
  - Lehet egy utolsó kivánságom? - kérdezi keseredetten az oroszlán.
  - Lehet.
  - Akkor én most elmegyek a szesztestvéreimmel egyet utoljára inni.
  Úgy is lett, az oroszlán meghalt. A nyuszika fütyörészve megy a
  postára, mikor találkozik a medvével.
  - Csá medve! Hallom írtál egy halállistát. Én is rajta vagyok?
  - Igen.
  - És ki tudnál húzni?
  - Persze.
  - Köszi, helószióka.”
 • 26. KisVadföld 2008. november 19. 12:33
  „:))

  Egy a lényeg ti minketten fogalmi zavarban szenvedtek.
  Nekem ez náci nekem az náci, hát ez jó.
  Van akinek a fideSS is náci, látod pancser, pont ilyen felfogás miatt mint ami nektek van.
  FideSSes náci vagy pancser, ennyi erővel.
  Voltak itt ilyenek a forumon, te is tudod.
  De hát erőltessétek csak , magatokat járatjátok le vele.

  joco, nekem meg mi közöm van ezekhez, áruld már el.

  Ez a halállistás dolog ez jó volt.
  Megint a csöcselék beszél belőled, vagy a pia?

  Irjatok még ekkora hülyeségeket, másolom ki őket, kint lesznek egy vicc oldalon, mások is akarnak egy jót nevetni.”
 • 25. pancser 2008. november 19. 10:28
  „Jocóka! Gondolkodj mielőtt írsz valamit, azt meg főleg válogsd meg kinek címzed! Annyira nincs közöm a szélsőjobbhoz, mint a kurvának a zárdai élethez. Nekem nácik, neked ezek szerint neonácik. Nem ezen veszünk össze, hanem azon ahova vszleg besoroltál. Most jót röhög rajtunk a "KisVadföld"!”
 • 24. joco 2008. november 19. 09:41
  „pANCSER : Oké: Ha Neked és- elv-társaidnak- igy jo SZÉLSÖJOBBOS -hidfoglalo, huggyoskossuthtériek, moltovkoktéldobálok, nyilasmaskarában vonulgatok, MÖM-ös és fekete SA.gárdista (senky)házzyi és hasonlo von(gLÓ) álta is irányitott akárkik,!!!! tudod egyszerübb igy irni: neonáci mázzal leöntött csöcselék.
  Na jo tulestünk egy "elvi" kérdésen, de jöjjenek a gyakorlati kérdések:
  ::mit is kerestek ott(Dunaszerdahelyen) a szélsöjobbos -többségében csöcselék- ráadásul egy egy olyan meccsen ahol egy olyan csapat játszott melynek tagjainak 95%-a külföldi-érted se nem magyar se nem slovák) ja és elötte a bécsi döntés "emlékre" piciny csöcselék csapat miért avatott "turul" szobrot, vagy arra válaszolj kérlek, hogy miért vonulgat egy szélsöjobbos csapat nyilas jellmezruhában katonai alakzatban egy másik ország területén?
  - miért firkálták össze -bodult fiatalok -a rajkai ingatlanokat?
  -miért vonulgatott a magyarSA. a határ irányába-félpályás utlezárás-
  -miért is égettek elv-társaid egy idegen állam zászloját:-
  -miért is adtak ki ekv-társaid olyan jelszokat,hohy "1magyar= ezer szlovák"? és ez volt a legártatlanabb jelszavatok.miért?
  - miért jelent meg egy Rajkán élő slovák neve cime stb. az egyik neonáci honlap halállistáján? miért?
  de a lényeg:tudod ezek a "megmozdulások" az ott élő magyarjaink "helyzetét" rontják" csak. olvassd el a kint élő slovákiai magyar politikusok nyilatkozatait e témába, söt már egyházak is kezdik -nyilvánossan is-elitélni a fenti cselekedeteiteket. .”
 • 23. pancser 2008. november 19. 00:07
  „Az, hogy ki mit ért egy szó alatt változó is lehet. Nekem a nacionalista hőbölgők nácik. A 30-as 40 évek elmúltak, vele együtt a nemzetiszocialisták is eltűntek. Aki náci most, az nem az a náci, hanem begolyózott nacianalista számomra. Nem mindenki tölti a szabad idejét egy füstös kocsmában, hogy a szesztől felbátorodva gyűlöletet böfögjön, persze tagadva a jelzőt, amely erre a magatartásra illik!”
 • 22. KisVadföld 2008. november 18. 22:47
  „Amugy kezd már gyerekes és unalmas lenni ez a mindenre rámondjuk hogy náci dolog, de ha mégsem akkor nyilas.

  Engem már tényleg csak az érdekel hogy ÉN miért, hogyan, lettem náci ?
  Persze erre elsősorban a két okostojástól (joco, pancser) várnám a választ.

  Előre is köszönöm. De tényleg csak ennyit. A többi hülyeség nem érdekel.”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórház, a sportcsarnok, a számok meg a mutogatás

Mosomagyaróvár - „A város 150 milliós hitelt ad a likviditás biztosítására, de ha hosszú távon… Tovább olvasom