Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Intelligens iskola: 9 milliós fejlesztés Levélen

Iskolakorszerűsítés, s a fejlesztőszoba kialakítása mellett korábban megszépült a tornacsarnok. Most közel tízmillió forintból technikai, informatikai fejlesztésre nyert támogatást a helyi intézmény.

A helyi önkormányzat pályázatával az ˝Intelligens iskola˝ program keretében a Levéli Német Nemzetiségi Általános iskola informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére nyert támogatást. A projekt teljes költsége 9,1 millió forint, amelyből többek közt tizenegy számítógépet, öt tantermi csomagot (interaktív tábla, notebook, projektor) és további műszaki berendezéseket szereznek be az intézményben. Az egyszerű közbeszerzési eljárás során kiválasztott szállító – egy győri székhelyű cég – január 3-ig köteles elszállítani és beszerelni az eszközöket, majd utána betanítani a nevelőket a használatra.

A levéli általános iskola két épületben működik. Az úgynevezett kisiskolában az alsó tagozat és a napközi a konyhával, a főépületben a felső tagozat. A technikai eszközöket megosztják a két épületben.

– Az idén nem ez volt az egyetlen fejlesztés az intézményben. A kisiskolában szintén pályázati támogatással megoldottuk a külső szigetelést, új szigetelt nyílászárókat építtettünk be és a régebbi épületszárny új tetőt kapott. A főépületben saját erőből egy fejlesztőszobát alakítottunk ki és kívül-belül kifestettük a tornacsarnokot – hangsúlyozta Papp Zoltán, Levél polgármestere. Az új eszközök lehetővé teszik korszerű módszerek alkalmazását és ezáltal az oktatás színvonalának növelését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatástanulmány Euro Vegasról - Adómilliárdokat hozhat az államnak

A kaszinóváros első fejlesztési fázisának várható hatásairól készített tanulmányt a KPMG tanácsadó cég. Eszerint a teljes fejlesztés 82,6 milliárd forinttal járul hozzá az ország bruttó hazai össztermékéhez. Tovább olvasom