Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Inkubátorház uniós támogatással Mosonmagyaróváron

Csütörtökön tették le az uniós támogatással épülő Movinnov Inkubátorház alapkövét Mosonmagyaróváron.
Az összességében 176 millióból épülő létesítményhez 123 millió forint uniós támogatást kapott a Movinnov kft. A beruházással a városi és a kistérségi vállalkozások versenyképességét szeretnék növelni. A leendő 850 négyzetméter alapterületű létesítményben négy csarnokrészt, hat irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket alakítanak ki.

Az inkubátorház lényege, hogy a legfeljebb három éve működő vállalkozások kedvezményesen bérelhetnek irodát vagy üzemcsarnokot. Az irodák teljesen berendezettek, a szükséges eszközökkel felszereltek. A létesítmény emellett számos egyéb, a cégek működéséhez szükséges szolgáltatásokat biztosít. Így például a dolgozók számára öltözőket, vizesblokkokat, étkezőt, de gondoskodnak majd a takarításról, a vagyonvédelemről is, sőt: igény esetén jogi, üzletviteli, pénzügyi, közbeszerzési, marketing-, mérnöki, pályázatírói vagy oktatási szolgáltatásokat is szerveznek.

 Az inkubátorház kezdő vállalkozásoknak segít majd az elindulásban.
Az inkubátorház kezdő vállalkozásoknak segít majd az elindulásban.


A leendő létesítményt igénybe vevő vállalkozások kezdetben kedvezményesen bérelhetnek helyiségeket. Ezután a díj fokozatosan közelíti a piaci szintet. A néhány év alatt így megerősödött cégek az inkubátorházat elhagyva önálló telephelyet alapíthatnak. A tervek szerint ez év novemberében az inkubátorház már fogadja a vállalkozásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gondozóház felújítására pályáznak

Közoktatási kérdések mellett a szervezet gazdálkodásáról, a gondozóház felújításáról, kórházi… Tovább olvasom