Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Ingyentűzifa, közmunka, vigyázó kamerák

A rászorulókat tűzifával segíti a mosonszentmiklósi önkormányzat. A község a téli közmunkaprogramban is részt vesz. Hamarosan nyolc kamerából álló térfigyelő rendszert is kialakítanak.
Mosonszentmiklós idén is indult a szociális célú tűzifapályázaton. Bedő Csaba polgármester tudatta: 15 erdei köbméter tűzifát tudnak majd szétosztani a rászorulók között. Az elosztás feltéte-
leiről a képviselő-testület a következő ülésén dönt. A fa szállítási költsége az önkormányzatot terheli, ám az érintettek ingyen kapják meg a tüzelőt.

A miklósiak is részt vesznek a téli közmunkaprogramban. Az önkormányzat tizenöt embert alkalmaz fél évig, napi 8 órában. Így 15 családot tudnak támogatni anyagilag is – közölte a polgármester. Ők a segély helyett a munkájukért kapnak juttatást. Hárman közülük helyben dolgoznak majd, az óvodában, a konyhán és a falugondnokok mellett. Ketten OKJ-s oktatáson vesznek részt, tízen kompetenciafejlesztő tanfolyamra járnak a munkaügyi központ szervezésében.

A településvezetőtől megtudtuk: egy újabb sikeres LEADER-pályázat által nyolc kamerából álló térfigyelő rendszert alakítanak ki. Ehhez hárommillió forintot kaptak.

Kamerák figyelik jövő évtől Mosonszentmiklós utcáit. Bedő Csaba polgármester reméli, hogy a Zichy téri (a felvételen) szoborrongáláshoz hasonló esetek is megelőzhetőek így.
Kamerák figyelik jövő évtől Mosonszentmiklós utcáit. Bedő Csaba polgármester reméli, hogy a Zichy téri (a felvételen) szoborrongáláshoz hasonló esetek is megelőzhetőek így.

A kamerákat a település bevezető útjai mentén és a frekventált útkereszteződésekben, tereken állítják fel. A helyszínek kiválasztásában a polgárőrség nyújtott segítséget. A rendszer kiépítésére előreláthatólag jövő év első felében nyílik lehetőség. Bedő Csaba abban reménykedik, hogy javulni fog a köz- és vagyonbiztonság. Sőt, a korábbi, Zichy téri szoborrongáláshoz hasonló esetek is megelőzhetőek.

Ajándékgyűjtés Mikulásra. A mosonszentmiklósi önkormányzat idén is a polgárőrséggel közösen szervezi meg az ünnepi fények felgyújtását és a Mikulás érkezését a Zichy téren december elsején, vasárnap délután 5 órától. Forralt borral, teával és pogácsával várják az érdeklődőket. Az ünnepi műsort a fúvószenekar és az abdai Rábca Dalkör szolgáltatja.

Idén is szeretnék a gyerekeket megajándékozni a csoki mellett apró ajándékokkal, ezért gyűjtést hirdetnek. Ha van otthon olyan apró plüssállat, kisebb játék, amire már nincs szükség, akkor azt a községházán lehet leadni munkaidőben vagy a polgárőrség vezetőjénél. A meglepetéseket az ünnepségen osztják ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékdiplomákat adtak át

Az ötven, hatvan és hatvanöt éve végzett, Mosonmagyaróváron és a környéken tevékenykedett… Tovább olvasom