Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ingyenesen átvizsgálják az autókat Mosonmagyaróváron

Az őszi-téli átállás jegyében ingyenes gépjármű-átvizsgálással segíti az autósokat a baleset-megelőzési bizottság. Az akció keretében Mosonmagyaróváron is ideiglenes vizsgabázist állítanak fel.
Az őszi időjárással megváltozott közlekedési viszonyok váratlan helyzetek elé állíthatják a járművezetőket. Érdemes tehát megfogadni néhány hasznos tanácsot, amire a megyei baleset-megelőzési bizottság hívja fel az autósok figyelmét.

Az ingyenes átvizsgálásra a 3,5 tonna alatti járművekkel jelentkezhetnek az autósok.
Így például az őszi időszakban hidakon, felüljárókon és erdősávval védett útszakaszokon fokozottabban számolni kell az úttest csúszósságával. Alaposan át kell vizsgáltatni a járművek műszaki állapotát. A nyári gumiköpenyek tapadása hidegben jelentősen csökken, és különös figyelmet kell fordítani az abroncsok állapotára, illetve levegőnyomására is. Az őszi-téli átállásban, így a gépjárművek műszaki állapotának felmérésében a baleset-megelőzési bizottság is tevékenyen szeretne részt venni és segítséget nyújtani. Ezért a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel karöltve vállalja a gépjárművek eseti műszaki állapotfelmérését. Október 16-án, szombaton reggel 9-től délután 1 óráig Mosonmagyaróváron a Flech Károly Kulturális Központ parkolójában állítják fel mobil vizsgabázisukat. Az ingyenes átvizsgálásra a 3,5 tonna alatti járművekkel jelentkezhetnek az autósok.

Olvasóink írták

  • 2. Rudolfi 2010. október 12. 08:39
    „SZerintem jó ötlet. hisz jönnek a téli idöszakok, és nem árt időben megtudni , valojában, hogy a gépkocsink milyen állapotban van is.És sokszor van ugy ,hogy kellő képp nincsenek átvizsgákva a gépjármüvek.”
  • 1. Laborc 2010. október 12. 06:15
    „Jó ötlet, ott leszek. Köszönjük. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távfűtés - Idén sem lesz alapdíjemelés

Mosonmagyaróvár - Befejeződött a távhővezetékek több hete tartó rekonstrukciója a Móra utcában. Tovább olvasom