Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Ingyenbérlet iskoláknak

Mosonmagyaróvár - Tavaly interaktív kiállítások szervezésével igyekeztek becsalogatni a közönséget a Hansági Múzeumba, idén a diákokat célozzák meg programjaikkal.
A Cselley-házban az önkormányzati iskolák vezetői átvehették azt az egyéves bérletet, mellyel a diákcsoportok ingyenesen látogathatnak el az intézmény állandó és időszaki kiállításaira. Az iskolaigazgatóknak átadott ingyenes múzeumi bérleteket a város finanszírozta félmillió forintból.

Előzetes bejelentkezés alapján nagycsoportos óvodásokat, általános és középiskolás gyerekeket és fiatalokat fogadnak, akik játékosan bővíthetik ismereteiket. A múzeumi órák keretében lehetőség nyílik az őskor emlékeinek, a rómaiak korának megismerésére, Lakóhelyünk a középkorban címmel az óvári vár makettjének megtekintése mellett a diákok a korabeli tárgyakat is kezükbe vehetik. A hagyományos paraszti életmódba is betekintést engednek, akárcsak a régészek izgalmas kutatásaiba. 1848 emlékeinek nyomába eredhetnek eredeti fegyverek, viseleti darabok vizsgálatával. Emellett a médiatörténeti és művelődéstörténeti órákra is várják az érdeklődő csoportokat. A tanórák a tananyaghoz szervesen kapcsolódnak.

Az önkormányzati iskolák vezetői ingyenes múzeumbérletet vehettek át.

A múzeum emellett többfordulós vetélkedőt is hirdet „Térjünk a tárgyra" címmel. Bővebb információ Hellebradt Évától a 212-094-es telefonszámon kapható.

Olvasóink írták

  • 1. Városi Kollégium 2008. március 07. 17:00
    „Nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt az ingyen bérletet!

    Így legalább,amikor az új kollégista diákokat év elején városnéző sétára visszük és a múzeumokba is belátogatunk, akkor bizonyára szívesebben teszik,ha nem kell nekik külön ezért fizetni!

    Előre is köszönjük! Simon Zsuzsanna ig.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszoros igény a pályázatokon

Mosonmagyaróvár - Mosonmagyaróvár és a kistérség a regionális operatív programban beadott és… Tovább olvasom