Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Ingyen parkolójegy a vizitdíj mellé

A vizitdíj befizetésével együtt négy órára szóló ingyen parkolójegyet kapnak a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba kezelésre érkező betegek. Ezzel együtt fizetőssé teszik az intézmény körüli parkolókat.
Amióta fizetőssé vált a mosonmagyaróvári belvárosban a parkolás, azóta örökös problémát jelent a Karolina Kórházba autóval érkezőknek a megállás és várakozás. Az intézmény körül ugyanis a kezelésre érkezőknek ingyenes a várakozás, ám eddig ezt sehogy sem lehetett ellenőrizni és már kora reggel megteltek a megállóhelyek. A vizitdíj bevezetésével most azonban megoldás született a Kórház körüli parkolás problémáira is. Erről a legutóbbi ülésén döntött az önkormányzat képviselő-testülete.

A parkolórendelet módosítását a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. kezdeményezte. Az ingyenességet kihasználva sokan – több esetben egész napon át – úgy parkolnak, hogy nem az egészségügyi ellátásokat veszik igénybe. Így azonban a betegek az esetek többségében már nem férnek be az ingyenes helyekre, ezért kénytelenek beállni a fizetőparkolóba.

A Kórház körüli parkolóhelyek fizetővé tételével oldják meg ezt a problémát, ám aki ténylegesen a Kórházba megy, annak a parkolás továbbra is díjmentes marad. Ezt a vizitdíjfizető helyek mellé telepített jegykiadó rendszerrel teszik lehetővé, ami a vizitdíj megfizetése után négy órára ingyenjegyet biztosít a betegeknek. Ez az ingyenjegy az autóba jól látható módon kihelyezve biztosítja a díjmentességet. Természetesen azoknak a betegeknek is jár az ingyenjegy, akik vizitdíjmentes kezelésre érkeznek a Kórházba. Aki nem a Kórházi ellátásokat veszi igénybe, a belváros többi parkolójához hasonlóan a Kórháznál is az automatából tud majd jegyet váltani.

A módosítás következtében a Vízpart és a Csaba utcákban, valamint a Kórház előtt összesen nyolcvannégy hellyel bővül a fizetőparkolók száma. A Kórházi dolgozók kedvezményes bérlettel parkolhatnak ezeken a helyeken.

A döntés ugyan már megszületett, ám a Kórház körüli parkolásért egyelőre néhány napig nem kell fizetni, mivel jelenleg még tart az ehhez szükséges jegykiadó automaták felszerelése.

Méhes Á.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tankönyvrendeléssel mérték fel a létszámokat

A szigetközi iskolaátszervezésekkel kapcsolatos ügyekről nemrégiben a Szigetközi Önkormányzatok Szövetsége ülésén is szó esett. A térség országgyűlési képviselője szerint az átszervezésben érintett települések közötti megegyezés nem volt elég korrekt. Úgy véli, a mérési eredmények számítanak, s ebben a darnózseli intézmény a városi iskolákéval vetekszik, s Dunakilitin is „jó mérési adatok" vannak. Tovább olvasom