Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Infrastrukturális beruházás a Mosonmagyaróvári Ipari Parkban

A Mosonmagyaróvári Ipari Logisztikai Üzleti Park Kft. több százmillió forintos infrastrukturális fejlesztést hajtott végre 70 hektáros területén, az M1-es autópálya tőszomszédságában.

A fejlesztések 2008 nyarán kezdődtek meg. Az előkészítés során földterületek kerültek megvásárlásra több milliárd forint értékben.

A beruházás kezdetével párhuzamosan az akkor nyíló Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében a MILÜP Kft, egy pályázatot benyújtott, az ipari terület fejlesztésére.

A pályázat 2 fordulós eljárásrendű volt, amelyben a projekt első ütemének fejlesztését, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "A Mosonmagyaróvári Ipari Park fejlesztése" c. pályázatot a Regionális Operatív Program 198.474.990 Ft-al támogatta.

Az infrastrukturális beruházás keretében az M1-es autópálya, a vasút és a 86-os autóút között található területen kiépítették a víz- és csatorna-hálózatot, és az áram-hálózatot.

A belső úthálózat kialakítása mellett a legnagyobb útépítési feladatot a 86-os autóút csomópontjának kiszélesítése adta.

A terület fejlesztésével újabb munkahelyteremtő beruházásokat céloznak meg, a jelenleg az ipari parkba betelepült cégek mellé.

"A projekt, az Európai Unió és a Európai Regionális Fejlesztési Alap tárfinanszírozásával valósult meg."

Olvasóink írták

 • 6. Csipetke 2011. augusztus 11. 13:22
  „Elég lenne egy ipari park is, ami jól is működne végre!!!”
 • 5. zopika02 2011. augusztus 11. 08:06
  „A szóban forgó Kft. szisztematikusan nyúlja le az úniós pénzeket. Ipari park kialakítása, Ipari park címének elnyerése, Ipari park fejlesztése. Azt összeszámolta már a MILÜP hogy mennyi pénzt nyúlt eddig le összesen ????????????????????? És egyetlen cég nem tudott megtelepedni a méregdrága árak miatt. Egyes földterületekre is csak opcióval rendelkezik a tulajdonosoknál. Építési telket olcsóbban kapni mosonmagyaróváron, mint amennyiért árulják az ipari területet. Most még él a Kft jobb lenne ha a rendőrség kicsit vizsgálódna a cégnél.”
 • 4. Alex64 2011. augusztus 10. 20:49
  „Na a cikk elején van a lényeg. Lassan már nem lehet úgy kimenni a városból hogy ne "ipari parkon" menjen át az ember, Az ipartelep kiépített ipari vágánnyal könnyen megközelíthetően. Persze ha megépült volna a város nyugati végén is az autópálya lejáró még jobb lenne, Szóval hányhatnéka van az embernek ettől a mindig aktuális vezetőktől függő területen létesített ipari parkoktól”
 • 3. RickCartman 2011. augusztus 10. 18:00
  „Persze, beleszámolják a diákmunkát végzőket is (kb. 130 000 fő), és nem számolják munkanélkülinek a 90 napnál kevesebb ideje állást keresőket, mondván, úgyis találnak munkát(?) - így aztán: Kis hazugság-nagy hazugság-statisztika /Churchill/. Ezekkel a hazugságokkal módosítják a statisztikát, A módosításokkal ugyanis úgy "növelik" a foglalkoztatottak számát, s úgy csökkenti a munkanélküliekét, hogy semmilyen érdemi gazdasági változásra nem kerül sor. A statisztikában viszont úgy tűnik, mintha jelentősen javult volna a munkaerőpaci helyzet.

  Köszönjük, "kétharmad"!”
 • 2. embertelen 2011. augusztus 10. 17:34
  „Megy a fideszes hülyítés, csak még az 1, azaz egy millió munkahelyet nem látjuk.”
 • 1. bela001 2011. augusztus 10. 15:16
  „Belső úthálózat?
  szám szerint egy darab aszfaltcsík megy befelé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ima a szép hazáért a Szél-járásban

Tóth Elemér felvidéki költő szép versével (Ima a szép hazáért) nyit a Szél-járás folyóirat frissen… Tovább olvasom