Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Indiaiak az alvázban

Autója raktere alatt kialakított üregben akart Ausztriába csempészni két határsértőt egy cseh férfi Hegyeshalomnál.
A kisteherautóból két külföldi került elő.
Az embercsempész egy más nevére szóló útlevéllel akarta igazolni magát.A hegyeshalmi határátkelő előtt, az Ausztriába vezető oldalon ellenőrizték S. R. cseh férfit és Citroën C15-ös kisteherautóját a győri fővámhivatal mélységi ellenőrző csoportjának járőrei tegnap reggel 5 órakor. A vezető látszólag egyedül utazott. Az ellenőrzéskor azt vették észre a fináncok, hogy a kocsi aljában házilag megemelték a padozatot, aminek a funkciójáról nem tudott kielégítő választ adni a gépkocsivezető. A padozat minden irányból teljesen burkolt volt.

A vámhivatal járőrei a gépkocsi tételes átvizsgálásába kezdtek. A raktérben található sílécek és egyéb felszerelések kirakodása és a padlót takaró szőnyeg felhajtása után egy ajtót találtak. Amikor azt felnyitották, a speciálisan kialakított üregből két külföldi került elő, akik a járőrökkel nem működtek együtt az eljárás során és semmilyen okmánnyal nem tudták igazolni személyazonosságukat.

A gépkocsivezető először egy indiai útlevéllel akarta igazolni magát, ami nem az ő nevére szólt és a fénykép sem őt ábrázolta.
Az eljárás lefolytatására a cseh férfit – úti okmányokkal együtt –, valamint a határsértőket a fővámhivatal átadta a Győri Határőr Igazgatóság mosonmagyaróvári bűnügyi felderítő szolgálatának. Az már a határőrségen derült ki, hogy a két határsértő indiai állampolgár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelemmé lett arckép

Majd 60év után egy arckép került elő a mosonmagyaróvár-ipartelepi volt lőporgyári portaépület… Tovább olvasom