Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ima a szép hazáért a Szél-járásban

Tóth Elemér felvidéki költő szép versével (Ima a szép hazáért) nyit a Szél-járás folyóirat frissen megjelent száma.
A korábban három országban (mosonmagyaróvári székhellyel) szerkesztett lap gárdája szlovéniai magyar szerkesztővel is bővült, s a lap korábbi számai is eljutottak már Muravidékre.

A megszokott rovatok mellett Életpályák címmel indítottak újat, s ebben elsőként Kovács Lászlót, a somorjai gimnázium nyugalmazott igazgatóját, nyelvészt, helytörténészt mutatják be. Az irodalmi rovat verset közöl Tóth Eleméren kívül Böröndi Lajos, Cseh Károly, Halász Albert, Sárándi József, Szlafkay Attila, Rácz Boglárka és Tönköl József tollából. Nem mentes helyi ízektől Réti Attila Avatás című novellája sem, akinek személyében tehetséges írót avat a lap.

Elbeszéléssel jelentkezik az új számban Hegyi Pál és Molnos Levente is. A Honismeret rovatban a grazi magyar élettel ismertet meg Ugri Mihály, s felfedezhetjük a csernátoni Haszmann Pál Múzeumot, amit Dimény Haszmann Orsolya mutat be. A Barangoló Mosonmagyaróvárra kalauzol.

Miskovics László felvidéki színészt mutatja be Neszméri Sándor a Színház rovatban, míg a képzőművészetiben a szintén felvidéki Nagy Zoltánt Görföl Jenő főszerkesztő. A Badenben élő Ferenczy Klára két Makart-kiállításra hívja fel a figyelmet, míg a Szélfúvás rovat táborokról tudósít, s Koncsol László és Fellinger Károly könyveiről ad híradást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aktuális állásajánlatok Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom