Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Illetményemelés harminc százalékkal

Havi közel száznyolcvanezer forinttal több illetményt szavazott meg a képviselő-testület a polgármesternek. A decembertől hatályos új törvény szerint ugyanis harminc százalékkal emelhető az illetmény.
Tavaly októberben, a testület alakuló ülésén döntöttek a képviselők egyhangúlag a város polgármesterének illetményéről. Eszerint Árvay Istvánt 598.300 forint illetmény és 89.745 forint költségtérítés illette meg havonta. Időközben viszont, 2014 decemberében hatályba lépett a közszolgálati tisztviselőkről szóló új törvény. Ez a módosítás új fejezettel, a polgármester, alpolgármester foglalkoztatási jogviszonyára vonatkozó különös rendelkezésekkel egészítette ki a közszolgálati törvényt.

Az új fejezet tételesen felsorolja, hogy a közszolgálati törvény mely rendelkezéseit kell a polgármesteri foglalkoztatási jogviszonyra megfelelően alkalmazni. Ennek értelmében az alapilletmény harminc százalékkal megemelhető. A törvény szerint – ahogy eddig is – a polgármester havonta az illetményének, tiszteletdíjának tizenöt százalékában meghatározott összegű költségtérítésre is jogosult.

Mindezeket figyelembe véve a képviselő-testület – egy ellenszavazat és három tartózkodás mellett – úgy határozott, hogy Árvay Istvánt 777.800 forint illetmény és 116.670 forint költségtérítés illeti meg havonta.

A polgármesteri illetmény változása a társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíjának változását is eredményezte. A törvény szerint ugyanis a társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját a polgármester illetménye alapján állapítják meg. Eddig Iváncsics János havi illetménye 269.235 forint, költségtérítése pedig 40.385 forint volt. A testület mostani döntése nyomán az alpolgármesteri tiszteletdíj 350.010 forintra, a költségtérítés 52.502 forintra emelkedett.

Árvay Istvánt 777.800 forint illetmény és 116.670 forint költségtérítés illeti meg havonta.
Ezen napirend keretében határoztak a képviselők a polgármester idei szabadságütemezéséről is. A törvény szerint a polgármestert huszonöt nap alapszabadságra és tizennégy nap pótszabadságra jogosult. A testületnek minden év február végéig kell jóváhagynia a polgármester szabadságának ütemezését. Ezen ütemterv szerint a városvezető januárban már kivett hat nap szabadságot, a továbbiakban pedig áprilisban három, júliusban hat, augusztusban tizenegy, októberben négy, decemberben kilenc napot pihen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mosonmagyaróvári kórházban őrjöngött a férfi, majd az ablakon át távozott

A cseh fiatal ittas volt és kábítószert is fogyasztott. Tovább olvasom