Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Illegális gyorsulás a gáton

Dunacsúny–Rajka - Illegális gyorsulási versenyeket rendeznek a dunacsúnyi gát mellett s a rajkai kishatárig tartó szakaszon. A helyiek megelégelték a zajt és a balesetveszélyt: aláírásgyűjtésbe kezdtek. Nemrégiben egy autófutam közben a vízbe zuhant.
Állítólag már évek óta veszélyes autóversenyek színhelyéül használják a dunacsúnyi duzzasztómű melletti üres területeket. A helyi önkormányzat megelégelte az állandó zajt és a veszélyeket rejtő versengést, ezért aláírásgyűjtést kezdeményezett a helyi lakosok körében. Az aláírt íveket a szlovák belügyminisztériumon kívül szeretnék eljuttatni az ottani rendőrségre és az ügyészségre is.

Nemrégiben egy kocsi a futam során a hat méter mély vízben kötött ki a kanálisnál: szerencsére személyi sérülés nem történt. Hasonló versenyeket szoktak szervezni Dunacsúny és a régi rajkai határátkelő közti útszakaszon is.

Dunacsúny és Rajka felé: A gyorsulási versenyek egy része a kanális mellett folyik, emiatt is veszélyes.

A rajkai határátkelőtől mindössze néhány száz méterre körben az aszfaltra tapadt gumidarabok arról árulkodnak: valóban erre száguldoznak motorosok, autósok. Itt ráadásul az Oroszvár felől érkező főút kétsávosra bővül, még nagyobb teret adva a gyorsulási verseny résztvevőinek. A csúnyi gát előtti szakasz is ideális a száguldozásra: párhuzamosan tőle pár méterre tőle folyik egy kanális, ez lehetett a veszte a vízbe fordult autósnak.

Gabriela Ferencaková, Dunacsúny polgármestere szerint a helyiek már attól tartanak, ők is baleset áldozatai lesznek. Igaz, a gyorsulási futamokat éjszaka tartják, ám egyre szervezettebb keretek között: már állítólag pótgumikat is hoznak magukkal a résztvevők.

Emiatt az önkormányzat most a dunacsúnyi városrészben (hivatalosan már Pozsony-Dunacsúny ugyanis az elnevezése) petíciót indított.
A csúnyi téesztől a határig tartó másik gyorsulási szakaszra megoldást jelenthet, ha azon a részen beruházó Danubia Invest sportkomplexuma hamarosan elkészül.

Need for drift?

Addig azonban a helyieknek marad éjszakánként a motorzaj és a bosszankodás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiosztották a Virágos Magyarországért verseny díjait

November 23-án, a megyei közgyűlés ülésének kezdetén került sor a „Virágos Magyarországért"… Tovább olvasom