Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Ikertermek kicsiknek

Amíg a mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola és Középiskola tanulóinak a nyári szünet szórakozással telt, addig az iskola vezetősége és pedagógusai – szabadságuk egy részét feláldozva – az intézmény fejlesztésén, szépítésén fáradoztak.
A piarista iskolában az új igazgató, Sárközi Sándor vezetésével a nyár folyamán több átalakítás is zajlott. Újdonság a környéken, hogy az alsós tantermeket ikertermekké alakították.
A mintát a bécsi piarista iskola szolgáltatta, ahol már évek óta létezik ez a forma. A helyiségeket új borítással látták el.

Az első osztályosok tanítója, Weilandné Boros Éva elmondta: a gyerekek nagyon élvezik ezt az oktatási helyzetet. Az egyik teremben továbbra is folyik az oktatás, a másikban viszont olyan foglalkozásokat tartanak, amelyek biztosítják a tanulók számára a mozgás lehetőségét. Ez ebben az életkorban nagyon fontos. Gyakran olvasásórákat is tartanak az egyik sarokban kialakított mesesarokban. A gyerekek mozgásos feladatokat végeznek, báboznak, építőkockákkal játszanak. E tevékenységek, a termek ilyen kialakítása könnyebbé teszik az átmenetet az óvoda és az iskola között.

A piaristában emellett sportudvart is létrehoztak, hogy diákjaiknak a tanórákon kívül is biztosítani tudják a szabadbeli mozgás lehetőségét. Újdonság még, hogy a tanári szobát és az irodákat áthelyezték a földszintre, így jóval könnyebbé vált azok megközelítése a látogatók számára. A praktikusabb elhelyezés elősegíti a pedagógusok és az iskola dolgozóinak együtt munkálkodását is.

A szakképzési hozzájárulásokból felújították a tanoda teljes informatikai rendszerét Fitus Tibor igazgatóhelyettes vezetésével. A gazdasági társaságok befizetésein túl és a Zsidanits Alapítvány mellett a szülőktől is egyre nagyobb segítséget kap az iskola. Tavaly például a karácsonyi vásárból befolyt pénzt egy, az európai szabványoknak is megfelelő játszóvár kialakítására fordították.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Módosítják a költségvetést

A nyári vakáció elmúltával szeptember 16-án, csütörtökön délután egy órától ismét összeül a… Tovább olvasom