Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Ikertaxi és bulibusz

Kistérség - „Buli biztonságban – Biztonság a buliban” címmel indított akciót a Mosonmagyaróvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum több partnerszervezet bevonásával.
A modellértékű elképzelést – amely több részből álló szolgáltatásokkal szeretné elősegíteni a fiatalok biztonságos szórakozását és a hazajutásukat – a Nemzeti Drogmegelőzési Intézeti pályázati forrásából sikerült útjára indítani. A programok júniusig vehetők igénybe.

Az ikertaxi-szolgáltatás azoknak kínál segítséget, akik autóval indulnak a szórakozóhelyre, de mégis fogyasztanak alkoholt. Ebben a rendszerben két taxis teljesít szolgálatot, az egyik a fiatalokat viszi haza, a másik pedig az autójukat, mindezt egy fuvar áráért. A bulibusz két útvonalon közlekedik (az egyik Jánossomorja–Újrónafő–Újudvar, a másik Dunasziget–Halászi–Máriakálnok útvonalon). Az esti órákban a vidéki fiatalokat szállítja a szórakozóhelyre, hajnalban pedig haza. Ez a szolgáltatás is ingyenes és aki igénybe veszi, kedvezményesen vásárolhatja meg a belépőjegyét is. A partiszerviz keretében a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy a buli idején megpihenjenek, beszélgessenek, esetleges (drog, alkohol, kapcsolati, egyéb) problémáikkal kapcsolatban segítséget, információt kapjanak. Az egészségügyi szolgáltatás keretében az esetleges rosszulléteket szeretnék megelőzni, kezelni.
Menetrend
21.30 Doborgazsziget, Zátonyi csárda–21.45 Sérfenyősziget, óvoda–22.00 Halászi, templom–22.30 Club Goa’s. Visszaindulás: 3.45-kor. 23.00 Pusztasomorja–23.05 művelődési központ (Vadász étterem)–23.10 Szentpéter–23.25 Újrónafő, posta–23.45 Club Goa’s. Visszaindulás: 5 órakor.

Olvasóink írták

  • 2. Diákcsemege 2009. február 18. 15:11
    „Vajon épen marad a busz "berendezése"?”
  • 1. Judytka 2009. február 14. 20:41
    „Ez nem tűnik rossznak,majd "menet közben"kiderül,hogy miként működik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falunap elmarad, fejlesztenek helyette

Püski - Hatvanegymilliós költségvetéséből nem számol sem hiánnyal, sem hitelfelvétellel a püski… Tovább olvasom