Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Íjásznap mozgássérülteknek

A Magyaróvári Íjász Sportegyesület mozgássérültek számára szervezett rendkívüli programot.
A Magyaróvári Íjász Sportegyesület ép felső végtagokkal rendelkező, főként kerekes székes mozgássérültek számára rendezett rendhagyó íjásznapot. A sérült fiatalok megismerkedhettek az íjászattal mint sportolási és szabadidős tevékenységgel. A Babosmajor kerekes székkel is jól bejárható, egy mobil, akadálymentes illemhelyet pedig egy cég díjmentesen biztosított.

A rendezvényt íjászbemutatóval nyitották meg, többen korabeli viseletben léptek fel. A mozgássérült résztvevők közelebbről is megismerkedhettek az íjászattal, kipróbálhatták és elsajátíthatták a technikai alapokat, sőt, a bátrabb vendégek értékes jutalmakért összemérhették lőtudásukat. A legjobban teljesítők között kisorsoltak egy íjat, melyet Muth Ernő készített, és egy Vörös István keze munkáját dicsérő tegezt.
A MÍSE évek óta sokat tesz az esélyegyenlőség biztosításáért. Eddig főként értelmi fogyatékos gyermekek íjásztatását vállalta. Céljuk, hogy a különféle fogyatékkal élők is megismerkedhessenek e szép sporttal, ezzel is elősegítve társadalmi integrációjukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dunacsúnynál elakadt a gálya

Hétfő este több mint ötszázan várták a dunaremetei hajóállomásnál a gályát, köztük rengeteg gyerek és a helyi polgármester. A vízi járművel azonban gond akadt Pozsony után: Dunacsúnynál ugyanis nem tudtak érkeztéről, így nem akarták átengedni őket a magyar oldalra. Több mint három órán keresztül vesztegeltek itt, már úgy tűnt, az éjszakát is itt töltik. Tovább olvasom