Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Íjászkodó hagyományőrzők

A szűnni nem akaró eső ellenére az ország minden részéből közel száz íjász vett részt Mosonmagyaróváron a Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület versenyén.
A vetélkedőn tradicionális és modern íjakkal egyaránt részt lehetett venni. A vendéglátók eredményeit a fair play szabályai szerint nem számították be a versenybe.
A tradicionális-ősmagyar íjak kategóriájában a győzelmet Kocsis Gyula (M. Í. S. E.) szerezte meg Demeter László (Fekete Sasok Íjász Egyesület) és Herczeg Zsolt (Csepel) előtt. A csigás irányzékos kategóriájában első Molnár Ferenc (Alsóörs), második Vései Attila (Pápa), harmadik Csonka Csaba (egyéni). A tradicionális long-bow íjászok között Holló Mátyás (Csepel) végzett az élen Patrik Marek (egyéni) és Nagy Imre (M. Í. S. E.) előtt. A vadász-reflexeseknél az Ádány László (Fót), Kiss Gyula (Csorna), Komári István (Bakony Íjász Egyesület) sorrend alakult ki.
Az ifjúsági tradicionális ősmagyar íjászok versenyének sorrendje: Kálé Tamás (M. Í. S. E.), Kocsis Dávid (M. Í. S. E.), Hegedűs Péter (Dudar). Női reflex kategóriában első Simon Katalin (Fót), Németh Anita (Pápa) második, Németh Anikó (Alsóörs) pedig a harmadik.
A versenyen külön jutalmazták Mosonmagyaróvár legjobb nomád íjászát. Ezt a díjat Kocsis Gyula, a M. Í. S. E. versenyzője szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színjátszók seregszemléje

A legutóbbi hétvégén Mosonmagyaróváron éppen tucatszor rendezték meg a Moson Megyei Nemzetközi… Tovább olvasom