Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Igazodnak az igényekhez

Hatékonyan működtetni a városüzemeltetést: ez a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. új vezetőjének fő célja.

Az elvárásoknak megfelelve hatékonyan működtetni a városüzemeltetést: ez a fő célok egyike, amit a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. új ügyvezetője el kíván érni a közeljövőben.

December óta új vezető irányítja az önkormányzati tulajdonú mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft.-t, miután a korábbi igazgató nyugdíjba vonult. Láng István, az új ügyvezető ezt megelőzően tizenhat éven át vízügyi mérnökként dolgozott. Mint mondja, ez a megbízatás jó lehetőség és egyben izgalmas kihívás is számára.
Láng István szerint a VÜF Kft. rendelkezik az önkormányzati támogatás mellett a legkevesebb bevétellel a városi tulajdonú társaságok közül, ugyanakkor azonban az ő munkájukra érkezik a legtöbb visszajelzés.

indezt figyelembe véve kell megtalálni azt a középutat, ahol az igényeknek megfelelően, hatékonyan működhet a cég. Az új ügyvezető elsősorban olyan rendszert kíván kiépíteni, amin keresztül közvetlenül érkezhetnek az észrevételek a városlakóktól. Ezt internetes portál, illetve a bejelentő telefonos vonal elindításával tervezik megvalósítani. A beérkezett észrevételek alapján igazítani tudják a munkájukat a valós elvárásokhoz.

A távlati célok közt szerepel a társaság új telephelyre költöztetése. A jelenlegi, a belvárosban lévő ingatlannál ipari célokra alkalmasabb telephelyre van szükség. Kiemelt feladat továbbá a Lajta belterületi vízfolyásainak rehabilitációja, különös tekintettel a Malom-ági Lajta vízjogi üzemeltetési engedélyeztetésére, ami már évtizedes probléma a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos ''Felszabadulás'' Várbalogon

Várbalog képviselő-testülete a község lakosságának megkérdezése nélkül megváltoztatta az egyik utca nevét. A lakosok többsége azonban – a költségek és az ügyintézési nehézségek miatt – nem ért egyet a döntéssel. A polgármester az ellenzők véleményét osztja, a községháza viszont megtéríti a kiadásokat. Tovább olvasom