Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

Ifjúsági találkozó újra a Hanságban

A hét végén ismét megrendezik a többéves múltra visszatekintő ifjúsági találkozót a hanság-nagyerdei erdészház mellett. Pénteken és szombaton számos koncert várja a fiatalokat.
Hat évvel ezelőtt szerveztek először ifjúsági találkozót a Jánossomorjától néhány kilométerre található hanság-nagyerdei erdészháznál. A rendezvény az elmúlt években kiszélesedett, hiszen nemcsak Jánossomorja, hanem a régió fiataljai számára is kikapcsolódást kínál. A tavalyi évtől a testvértelepülés, a szlovákiai Nagyfödémes fiataljai is részt vesznek a találkozón. A rendezvényre évek óta több százan látogatnak ki, az állandó sátorozók száma pedig meghaladja a százat.

Lipovits Máté, a találkozót szervező Balassi Bálint Ifjúsági Klub vezetője elmondta: a hatodszor megrendezendő találkozó fő profilja az alternatív kultúrát kedvelő fiatalok számára létrehozott szórakoztató fesztivál, ahol a zene áll a középpontban. A fesztivál célja, hogy megismertesse egymással a régióban élő fiatalokat.

A részvételüket előre jelző csapatok pénteken délután érkeznek a találkozó helyszínére. A program közösségteremtő és hangulatalapozó vetélkedővel kezdődik, amit karaoke és táncház követ. A nap Zetor-koncerttel zárul.

Szombaton a zenés reggeli tornát követően erdészeti program keretében madárgyűrűzésen vehetnek részt a fiatalok. Ebéd után megválasztják a Hanság szépét, majd számháború következik. Délután négy órától fórumbeszélgetést tartanak a fiatalok helyben maradásának lehetőségeiről. A fórum után kézműves-foglalkozások és lantkoncert várja a fiatalokat. Este több koncertet is rendeznek, fellép az Oliver, a Tirpunk, a Bensörmens, az Erős Pista és a Glazgramez zenekar. Az ifjúsági találkozó hivatalos honlapja: http:// ifitali.fenrir.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy különc milliárdos

A hetvennégy éves Csebi Pogány Alajos 1952-ben hagyta el az országot: először Ausztriában töltött rövid időt, menekülttáborban lakott, nehéz fizikai munkát végzett, s emellett egyetemi tanulmányait is megkezdte. A biztos munkalehetőség miatt Belgiumba ment, ahol Knokke-Herst híres kis fürdővárosában kezdett el ékszerekkel foglalkozni apósa órásüzletében. Tovább olvasom