Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Ifjúsági álláskereső kurzus Mosonmagyaróváron

Álláskereső kurzust indítanak új szolgáltatásként a mosonmagyaróvári Fiók Ifjúsági Klubban.
A tavaly megnyílt közösségi tér valamennyi programját európai uniós támogatásból szervezik két éven át - mondta el Stencinger Noémi, a Fiók szakmai vezetője az MTI-nek.

A 12-29 éves korosztály számára komplex szolgáltatást kínál a klub, amelynek kialakításához, működtetéséhez csaknem 56 millió forintot nyert el az önkormányzat a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. Az érintett korosztálynak változatos időtöltést nyújtanak, rendezvényeikkel hozzájárulnak a fiatalok felnőtt életre történő felkészítéséhez. Ezt a célt szolgálja az álláskereső kurzus is, amely a pályakezdőket segíti a munkakeresésben, de nyitott az állásukat elvesztett, s emiatt újabb munkahelyet kereső felnőttek előtt is - jegyezte meg a szakmai vezető.

Az álláskeresés metódusairól szakemberek tájékoztatják a résztvevőket, nem hallgatva el azokat a nehézségeket sem, amelyekkel gyakorta kénytelenek szembesülni a munkát keresők. A praktikus tanácsok átadására törekednek, ezért is lehet érdekes a fiatalok számára a munkába állás jogi vonatkozásait taglaló ismertetés és a banki ügyekről, a hitelfelvételről szóló pénzügyi tájékoztatás, amelyen a pénz beosztásának mikéntjéről is szó esik majd - részletezte a rövidesen induló programot Radek Róbert, a klub ifjúsági tanácsadója.

A Fiókot megkedvelték a mosonmagyaróváriak, ezt jelzi, hogy a tavaly áprilisi nyitástól az év végéig 4 ezernél többen fordultak meg a klubban, amelynek a Flesch Károly Kulturális Központ ad helyet. Az iskolások a leckeíró műhelyben kapnak segítséget, míg a kamasz-tanyán a tizenévesek beszélik meg ügyes-bajos dolgaikat olykor egymással, máskor pszichológussal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 külföldi és egy embercsempész Hegyeshalomnál

A szír és pakisztáni férfiak okmányokkal nem rendelkeztek, a gépkocsi vezetője illegálisan akarta… Tovább olvasom