Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Idős rapsic hálóval próbálta

A halászati ellenőrök a hét végén Dunaszigeten egy 78 éves férfit értek tetten, amint a Gazfűi-csatornából húzta ki rekesztőhálóját. Tizenhárom kétkilós pontyot dobtak vissza a vízbe, majd feljelentést tettek.
Szombaton hajnalban a megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal földművelésügyi igazgatósága és a győri Előre HTSZ halászati ellenőre Dunaszigetnél, a Gazfűi-csatornán lettek figyelmesek egyvízben lévő rekesztőhálóra. Ezután – lesben állva – a bokorból várták annak gazdáját, aki reggel háromnegyed hét felé meg is érkezett. Előbb a partról megnézte, mozog- e valami a hálóban, majd a sikeres fogás tudatában a 100 méterre lévő műanyag csónakjába ült, odaevezett, s felszedte a hálót.

Ekkor csaptak le rá a halászati ellenőrök. Az igazoltatás során kiderült: az orvhalász egy hetvennyolc éves férfi, akinek hálójában tizenhárom darab kétkilós ponty és egy egykilós ezüstkárász vergődött. Az ellenőrök a halakat a vízbe dobták, a hálót lefoglalták, az orvhalász ellen pedig feljelentést tesznek az illetékes igazgatóságnál. Szombat este Rajkánál egy helybéli férfi a megengedettnél nagyobb, 3,5 méteres hálóval táplizott, s két csukázó pecabotot is használt az Öreg-Dunán: engedélye egyikre sem volt. Néhány kilogrammnyi fehér halat is találtak nála a halászati ellenőrök, akik lefoglalták az eszközöket s feljelentést tettek az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''A tisztességgel beépített tégla keres''

Vöcsey László büszkén mutatja be és mesél a nagypapa által tető alá hozott épületekről: a Szent István út elején sorra épültek az impozáns magánházak, a Höhnel Béla építész tervei alapján felemelt óvári postapalota is a nagyszülőhöz köthető. A Hansági Múzeum alapjainál ugyancsak a nagypapa szorgoskodott, a későbbi tatarozást viszont már az édesapa és az unoka vállalta el. Tovább olvasom