Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Idős párt fosztottak ki

Egy idős házaspárhoz csengettek be ismeretlenek a hét végén Mosonmagyaróváron a Tétényi utcában. Azt állították, hogy a vízszolgáltatótól jöttek, mert csőtörés volt.

Ekkor még a lakásba nem akartak bemenni, csupán a vízóraaknát nézték meg az udvaron, és azt mondták, hétfőn küldenek szakembereket a hiba elhárításához. Az állítólagos szerelők meg is jelentek hétfőn reggel a házaspárnál. Az egyik férfi azt kérte a háziaktól, mutassanak neki egy tízezer forintos bankjegyet. A furcsa kérés ellenére az idős emberek nem gyanakodtak és a megtakarított pénzükből elővettek egy bankót. A „szerelő" felírta a tízezres sorszámát, majd visszaadta azt. Ezután kérte, hogy menjenek ki az udvarra a vízóraaknához a csőtörés ügyében. Ám ide már a másik férfi kísérte a házaspárt, miközben társa visszament a nyitva hagyott, üresen álló lakásba. A háziak csak akkor vették észre, hogy kifosztották őket, amikor már a két idegen távozott. Az idős pár összes megtakarított pénzét, több mint 200 ezer forintot vittek el.

A személyleírás alapján az egyik elkövető 30–35 év körüli, 175 centiméter magas, kreol bőrű, erős testalkatú, sötét, rövid hajú. A bűncselekmény elkövetése idején fehér nadrágot és pólót viselt. Másikuk szintén 30–35 év körüli, 190 centiméter magas, sportos testalkatú, fehér bőrű, rajta szürke póló és nadrág volt. A rendőrség kéri, hogy aki látta hétfőn reggel 8 óra körül a két férfit a Tétényi utcán vagy környékén, illetve aki bármit tud az elkövetőkről, jelentkezzen a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon személyesen vagy telefonon a 215-957-es számon. A bejelentők adatait a rendőrség bizalmasan kezeli.

A rendőrök ismét felhívják a figyelmet: senki se engedjen be idegeneket a lakásába. Mindig kérjenek azonosító igazolványt, vagy telefonon ellenőrizzék a szolgáltatónál, valóban az adott társaság szakemberei-e. Ha gyanúsnak ítélik a látogatókat értesítsék a rendőrséget.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kordában tartanák a terepmotorosokat

A természetben okozott károk már milliárdokban mérhetőek. Ha nem sikerül megállítani a tilosban járókat, később szinte reménytelen őket felelősségre vonni. Emiatt azt tervezik, hogy már a közeljövőben kötelező lenne a rendszám nemcsak a quadok, hanem a segéd-motorkerékpárok esetében is. Tovább olvasom