Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Idén rekordszámú nevezőt vár a Voluta

Vízifesztiválra szervezője, a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. A sárkányosok immár három hajóval javában edzenek a júniusi összecsapásra.
A Voluta Vízifesztivál a Lajta-parti város egyik legnagyobb tömegeket megmozgató nemzetközi rendezvénye, melyet idén június 23–26. között szervez meg a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület. A program előkészületei s a versenyzők felkészülése javában zajlik.

– Az evezőseink, versenyzőink már március elején vízre szálltak. A csónakházunkat a „nagyközönség" számára április 15-én nyitottuk meg. A sárkányhajósok elkezdték az edzéseket, és további jelentkezőket, köztük iskolás csapatokat is várunk – hangsúlyozza Nagy Gábor egyesületvezető. A hajóbérlésekkel, csapatedzésekkel kapcsolatosan Pacsmár Patriknál lehet érdeklődni, bejelentkezni pedig a 06-20/599-4048-as telefonszámon. A sárkányhajó mellett az evezés, kajak-kenuzás, velencei evezés kipróbálására is lehetőség nyílik.

A vízisport-egyesület tagjai a felújított sárkányhajóval.
A vízisport-egyesület tagjai a felújított sárkányhajóval.


– A város immár három sárkányhajóval rendelkezik: egyet most újítottunk fel, tavaly kettőt szereztünk be pályázati pénzből. Az idei Volután mintegy nyolcvan csapat jelentkezésére számítunk. Köztük lesznek osztrák és szlovák együttesek is, akik ugyancsak nálunk edzenek – mondja Wlasitsch Mirkó elnökségi tag. A sárkányhajós csapatok számának növekedése miatt kormányosképzést is indítanak, erre ugyancsak várják a jelentkezőket. A nemzetközi vízi fesztivál programjáról többet meg lehet tudni a www.voluta.hu és a www.voluta.blog.hu oldalakról.

A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a napokban Győrben négy csapattal vett részt a sárkányhajóversenyen. Innen egy első, egy második, egy harmadik és egy ötödik hellyel jöttek haza. A szervezet a május 22-i, most vasárnapi városi egészség és sportnapon is bemutatkozik.
Idén többévi kimaradás után ismét szerveznek nyári napközis táborokat diákoknak. Az egyhetes, hétfőtől péntekig tartó program keretében a gyermekek a vízi közlekedésről elméleti tudást is szerezhetnek. A táborba június 15-ig lehet jelentkezni a 06-70/227-2309-es telefonszámon.

A három sárkány – játék. Játékra is invitálnak az egyesület tagjai: a piros, narancssárga és citromsárga sárkányhajónak keresnek nevet. A legjobb „keresztszülő" – amellett, hogy a vízi járműveket az ötlete alapján „keresztelik el" – egy szezonbérletet is nyerhet a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesülettől.


Olvasóink írták

  • 1. Boli 2011. május 20. 20:57
    „voluta.blog.hu

    www.voluta.hu”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntés előtt a települések víziközmű-ügyben

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás tegnapi hédervári rendkívüli testületi ülésén… Tovább olvasom