Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Idén nem lesz sörfesztivál

A Flesch Károly Kulturális Központban idén érdeklődés híján elmarad a sörfesztivál.
A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban és a Fehér Ló Közösségi Házban működő csoportok, egyesületek és körök vezetőinek részvételével értékelte a tavalyi évet az intézmény vezetősége. Böröndi Lajos igazgató elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan mindkét ház helyet adott a város önszerveződő csoportjainak, fogadta az iskolák, óvodák rendezvényeit, báloknak, szalagavatóknak, növendékhangversenyeknek, jótékonysági esteknek adott helyet.

Zárt körű rendezvényekhez adta bérbe szabad tereit, az önkormányzat rendezvényeihez biztosított ingyen infrastruktúrát. Rendezvényeken kívüli időben időszaki vásárokra hasznosította a házat. Kiadták a Moson Megyei Műhely folyóiratot, évfordulós számának pedig ankétot szerveztek, folytatták hagyományos programszervező tevékenységüket is.

Mindezen túl a ház fogadta külső szervezők hagyományos rendezvényeit, s megtartották hagyományos nagy programjaikat. Minden rendezvény telt házas volt, csupán a sörfesztivál látogatottsága volt csekély.
Az intézmény látogatottsága az elmúlt évben tovább nőtt, a színházi előadások százszázalékos nézettséggel folytak, az egyéb rendezvények kihasználtsága is több mint hetvenszázalékos volt. Ennek az oka a körültekintő szervezés és kötelezettségvállalás. Egy lekötött koncert – az R-GO együttesé – maradt el teljes érdektelenség miatt. A kulturális rendezvények összlátogatottsága Böröndi Lajos szerint elérte a 200 ezret.
Az intézmény idei tervei közt szerepel a soproni Petőfi Színház előadásaival Sopron-bérlet indítása. Továbbra is széles merítéssel szervezik az Orfeum-bérletet, több színház repertoárjából válogatva. A kulturális központ nyitott a legváltozatosabb zenei kínálatra, aláírt szerződésük van farsangi koncertre, Gergely Róbert-estre, Benkó Dixieland-koncertre és tárgyalnak Presser Gábor-koncertről is.

Megrendezik a már regionálissá vált Flesch-táncversenyt. A nyári fesztivál eddigi struktúrája átalakul. Az idei rendezvénysorozatot augusztus 13-tól 20-ig rendezik meg és a záró hagyományos sörfesztivál elmarad. Ennek egyik oka a csökkenő érdeklődés, de szeretnék csökkenteni a városközpont nyári terhelését is.

A Flesch Károly Kulturális Központ évértékelő beszámolójakor már hagyomány, hogy mindkét házból egy-egy ott működő csoportot jutalmaznak. Ezúttal Paár Pálné, a Kühne Nyugdíjasklub és Tóth Jánosné, a Margaréta Nyugdíjasklub vezetőjének munkáját jutalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konditerem és bank a postából

Mosonmagyaróváron és környékén eddig két postát zártak be, míg egy 2006-ig kapott haladékot. Tovább olvasom