Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Idén dupláznak a művészek Rajkán

Hat művész alkot együtt az idei Art Flexum Nemzetközi Művésztelepen a rajkai kempingben.

Tizenhetedik alkalommal rendezi meg az Art Flexum Nemzetközi Művésztelepet a Prima-díjjal kitüntetett Art Flexum Művészeti Társaság. A korábbiaktól eltérően ezúttal két héten, két helyszínen, két alkotótáborban dolgozhatnak együtt a művészek. Hétfő óta Karczagi Endre, Király László, Lipovics jános, Magyar Mónika, Sáfár Szabolcs és Szőcs Géza alakította ki ideiglenes műtermét a rajkai kempingben.

alkotótábor művészei egy héten át dolgoztak együtt Rajkán.
alkotótábor művészei egy héten át dolgoztak együtt Rajkán.


A helyszín nem véletlen, egyrészt a művésztelep témája a víz, a természet, a szigetközi táj, másrészt pedig a rajkai önkormányzat meghívására és támogatásával jött létre az idei egyik művésztelep.

Két éve rendezte meg a társaság ezen a helyszínen a művésztelepet. Nagy sikere volt, ezért a polgármester kérte, hogy legyen újra ilyen alkotótábor a településen – magyarázza Szentkuti Károly, a társaság elnöke.

Elmondta: ugyanez volt a helyzet Hédervárral is, ahol tavaly volt hasonló művésztelep.

Az önkormányzat ott is az ügy mellé állt, így a következő héten hat másik művésszel ott folytatódik az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep.

A hédervári alkotótáborban Borbély Károly, Budaházi Tibor, Sudár Éva, Szarka Fedor Guido, Tolnay Imre és Vajda Noémi dolgoznak majd együtt. Az elnök hozzátette: az idei évben nem határoztak meg konkrét témát az alkotótáborban, azzal ugyanis beszűkítenék a művészeket. Az elkészült alkotásokat Rajkán és Mosonmagyaróváron is bemutatják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öttevényi rendőrök dolgoznak Mosonszentmiklóson

Igazodva a Győri járás területéhez, Mosonszentmiklós júliustól a Győri Rendőrkapitánysághoz… Tovább olvasom