Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Idén 440 közlekedési baleset

Idén is sokat tett a közlekedés biztonságosabbá tételéért a Mosonmagyaróvári Városi Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság.
A város közlekedési helyzetét, problémáit tekintette át és értékelte ez évi munkáját a Mosonmagyaróvári Városi Baleset-megelőzési Bizottság a minap tartott ülésén. A bizottság fő célja Mosonmagyaróvár közlekedésének biztonságosabbá tétele, s hogy megoldásokat találjanak a problémákra.

Pályázatok, akciók

A szervezet 2006-ban 650 ezer forintot nyert pályázatokból, amit közlekedési vetélkedők szervezésére, rajzpályázatok meghirdetésére és lebonyolítására használt fel. Közlekedési akciók keretében láthatósági mellényt, illetve legutóbb világítóberendezéseket és fényvisszaverő matricákat adtak a bicikliseknek.

Már kisiskolás kortól

A bizottság mindig kiemelt figyelemmel kíséri az általános iskolások biztonságát. Területi, megyei versenyekre készítették fel a gyerekeket, amivel egyben a közlekedési ismereteiket is bővítették. Az esetek többségében sajnos megállapítható, hogy a gyerekek nem ismerik a közlekedési jelzéseket, vagy azok ismeretében is szabálytalanul közlekednek. Éppen ennek ellensúlyozása érdekében a bizottság a diákokat már első osztályos koruktól próbálja különböző fórumokon, személyes kapcsolattartással és különféle propagandakiadványokkal megszólítani.

A baleset-megelőzési bizottság a pályázaton nyert pénzből vásárolt egy videokamerát, amivel a rendőrök olyan felvételeket tudnak készíteni a tilos jelzésen áthaladókról, amikkel kétséget kizáróan bizonyíthatják a szabálysértés elkövetését.

Az elmúlt évben két nagyobb rendezvény szervezésében és lebonyolításában vett részt a bizottság. A „Buli vége...?" elnevezésű rendezvény a bűn- és baleset-megelőzést, míg az „Együtt, egymásért" vetélkedő a közlekedési ismeretek fejlesztését szolgálta.

Ha halálos volt

Az éves beszámolóban szó esett az idei balesetekről. Mosonmagyaróváron és környékén eddig 440 közlekedési balesetnél intézkedett a rendőrség, amiből százkét esetben történt személyi sérülés. A balesetek közül hat végződött halállal, negyvenkettő súlyos, míg ötvennégy könnyű sérüléssel. A balesetokozók közül tizenhatan fogyasztottak alkoholt járművezetés előtt. A legtöbb balesetet személyautó vezetői okozták, őket követik a kerékpárosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpusztult halak a rapsicvarsákban

Tizenöt varsát, fenékhorgokat, drótcsapdákban elpusztult halakat és folyami rákokat szedtek ki a… Tovább olvasom