Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ide-oda vándorolt a bitumen

Veszélyes hulladéknak minősülő bitument hozatott Ausztriából Magyarországra egy román állampolgár.

Tizenkét tartály veszélyes hulladéknak minősülő bitument hozatott 2013 májusában Ausztriából Magyarországra egy román állampolgár, majd azt társával együtt több helyen is megkísérelte engedély nélkül elhelyezni – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

A vádirat lényege szerint a vállalkozóként dolgozó vádlott ausztriai telephelye felszámolás alá került. A felszámolásból visszamaradt bitumenhulladékot – amely 12 darab, egyenként 1000 literes tartályban volt – egy járműszerelvénnyel engedély nélkül Magyarországra hozatta, egy ideig Mosonmagyaróvár mellett tárolta, majd elvitette egy benzinkút parkolójába. Ezután még 4 tartálynyi bitument rakott le ugyanitt.

A szintén román állampolgárságú társa innen vitte tovább a bitumenes tartályokat, miután a pótkocsit megvette tőle és kötelezettséget vállalt a hulladék átvételére is.

Ám ő sem rendelkezett ehhez megfelelő engedéllyel, mégis elvitte a veszélyes hulladékot valahová, ahol azt állította: tűzifa van a tartályokban. Innen a tartályokat a szomszédos telekre tették át, s a bitumen a szétfolyt a melegben. A férfi újabb benzinkutat keresett, amit szintén beszennyezett a hulladék. A bitument végül a nyomozó hatóság foglalta le.

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízgazdálkodási mérnökképzés is indul Óváron

A jövőben részt vállal a helyi egyetemi kar hallgatóinak elméleti és gyakorlati képzésében az Aqua Kft. Tovább olvasom