Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Huszonötmilliárd a tét

Négy éven belül megvalósulhat az a regionális hulladékkezelési rendszer, mely 225 településen mintegy 25 milliárd forintból teljesítheti az unió támasztotta követelményeket. A projekt 480 ezer embert érint.
A tegnapi mosonmagyaróvári sajtótájékoztatón Kovács Barnabás, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a hulladékkezelési rendszer pályázati anyagát, műszaki dokumentumait most állítják össze, s a hatósági engedélyeztetés is folyamatban van. A Győr–Sopron–Mosonmagyaróvár hulladékkezelési hármas projekten – melyet az Európai Unió kohéziós alapjának terhére akarnak igénybe venni – 25 milliárd forint sorsa a tét. Sikeres pályázatuk esetén jövő márciusig elkészülnek a dokumentumok, majd 2006-ban aláírhatják a szerződést, s nemzetközi tendert írnak ki. A tervek szerint 2008 év végéig elkészülhet a regionális hulladékkezelési rendszer. A projekt 480 ezer embert érint, lakosonként 500 ezer forintos beruházást jelent. Ennek tíz százalékát az önkormányzatok állják.
Kovács Gergely mosonmagyar-

óvári alpolgármester kedvezőtlen tapasztalatokról számolt be: a Barátság utcai hulladékudvart kevesen használják. Dr. Szakál Gyula egyetemi docens irányításával Mosonmagyaróváron és Jánossomorján nemrégiben közvélemény-kutatást végeztek ötszáz ember bevonásával. Az ebből leszűrt tapasztalatok szerint a megkérdezettek fele változatlannak látja az emberek környezetvédelemhez való viszonyát. A szelektív hulladékgyűjtést szinte mindenki támogatja, a környezet állapotának javulását várják tőle, ám távolinak tartják még annak bevezetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merénylet a Mofém ellen

Egy friss felmérés szerint a hűtlen kezelés és az ipari kémkedés, illetve az illegális termékmásolás… Tovább olvasom