Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Huszonöt éves az egyesület

A Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete kedden fennállása negyed évszázadát ünnepelte. Dr. Thiesz József, az elmúlt huszonöt év történéseit.
1981-ben, a rokkantak nemzetközi évében született meg a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete. Mára több mint ötszáz tagot számlál. 1994-ben alapították meg a városban a Magyar Izombetegek Országos Egyesületét.

Dr. Thiesz József elnök elmondta: a kezdetektől a működési módszerek sokat változtak, egyre inkább professzionálisakká válnak. Tagjaik különféle tanfolyamokon, előadásokon és klubfoglalkozásokon bővíthetik ismereteiket. A szociális tevékenységet folytató szervezet tagjai számára különféle kedvezményeket, szolgáltatásokat, támogatásokat tud biztosítani, felvilágosítást kaphatnak, hogyan oldhatók meg jogi, egészségügyi gondjaik. Húsz évig székház nélkül működtek, az önkormányzat jóvoltából három éve viszont már saját irodájukban tevékenykedhetnek.

A születésnapra összegyűltek betekintést nyerhettek az elmúlt három év fontosabb eseményeibe, tevékenységeibe is: úszónapokat szerveztek, határon inneni és túli kirándulásokat, különféle nevezetességeket látogatva meg. Tagjaik hasznos előadás-sorozatot is hallhattak a szociális támogatásokról, az egészségügy helyzetéről, a szív- és érrendszeri betegségek rizikófaktorairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mátrixrendszer a főorvos távozásának oka

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház baleseti sebészeti osztályának létrehozója és vezetője, dr. Vermes Tamás októbertől a megyei kórházban folytatja munkáját. Dr. Vörös László kórházigazgató a Kisalföld szombati számában úgy nyilatkozott, hogy a mátrixrendszerre való átállás és a főorvos távozása között nincs közvetlen összefüggés. Tovább olvasom