Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 16°C

Huszonegy- kontra hárommillió

Mosonmagyaróvár - A kártérítés mértékén tavaly április óta egyezkedik a Karolina Kórházzal az a mosonmagyaróvári nő, akinek egy öt évvel korábbi műtét során tizenöt centiméteres fémdarabot felejtettek a hasüregében. A nő végül a bírósághoz fordult, ahol a napokban tartották az első meghallgatást az ügyben.
Korábban már beszámoltunk annak a mosonmagyaróvári nőnek az esetéről, aki egy öt évvel ezelőtti műtét során a hasüregében maradt orvosi eszköz miatt lépett fel kártérítési igénnyel a Karolina Kórházzal szemben. Mild Valéria öt évig hordozott hasüregében egy tizenöt centis fémcsövet, miután a mosonmagyaróvári kórházban 2003-ban egy műtét során véletlenül benne felejtették. A fiatal nő az elmúlt évek alatt folyamatosan fájdalmakkal küszködött, ám azt álmában sem gondolta volna, hogy ez okozta a bajt. Mild Valéria lapunknak elmondta: a 2003-ban elvégzett műtétet követően sem múltak a fájdalmai, ezért orvostól orvosig járt az elmúlt évek alatt. A rengeteg fájdalomcsillapító miatt nyelőcsőfekélye keletkezett. Végül múlt év tavaszán a Karolina Kórház nőgyógyászatán diagnosztizáltak nála egy betegséget, ami szerintük a fájdalmakat okozza. A műtét során feltárták az érintett területet. A feltételezett betegséget nem, ám a hasüregében öt éve ottfelejtett eszközt megtalálták.

Az esetet követően Mild Valéria ügyvédhez fordult kártérítési igénnyel. Az elszenvedett fájdalmak, a gyógyszer és egyéb költségek, valamint a fájdalmak miatti munkából való kiesésért mintegy 21 millió forint kártérítésre tart igényt. A kórház elismerte a felelősségét az ügyben, ám mindössze 3 millió forintot ajánlott fel a nőnek. Tavaly nyáron még az érintett felek nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy peren kívüli megegyezés születhet. Ez a megegyezés azonban végül nem jött létre, így bíróságra került a kártérítési ügy, amiben a megyei bíróságon a napokban tartották az első meghallgatást.

Mild Valéria öt évig hordozta hasüregében a bent felejtett fémcsövet. Peren kívül nem sikerült megállapodni a kórházzal, így a bíróságra mennek.
Mild Valéria öt évig hordozta hasüregében a bent felejtett fémcsövet. Peren kívül nem sikerült megállapodni a kórházzal, így a bíróságra mennek.

– Tavaly április óta tart a peren kívüli egyezkedés. Bíztunk abban, hogy valóban megegyezés születhet, ám úgy érzem, folyamatosan csak hitegettek bennünket. Bekérték a szükséges dokumentumokat – orvosi és gyógyszerszámlákat, munkaszerződést –, amivel bizonyítjuk a kiadásokat, illetve a betegség miatti bevételkiesést. Mindent átadtunk, amit kértek, végül mégsem született megállapodás. Ha azonnal a bírósághoz fordulunk, elkerülhettük volna ezt az időhúzást, ám bíztunk a peren kívüli megegyezésben – vélekedett Mild Valéria.

A fiatal nő elmondta: az elmúlt években orvostól orvosig jártak, rengeteg pénzt költöttek erre. Nyelőcsőfekélye miatt már nem tudott gyógyszereket szedni, így egy orvos javaslatára homeopátiás szerekkel próbálkoztak. Csak ebből mintegy félmilliós számlát tudnak bemutatni. Emellett külföldi munkaszerződését sem tudta teljesíteni a folyamatos fájdalmak miatt.

A jogalapot nem vitatják, csak az összeget

Dr. Vermes Tamás főigazgató az üggyel kapcsolatban lapunknak elmondta: a kórház álláspontja továbbra sem változott: a jogalapot nem vitatják, az összeget azonban igen. A kórház szerint a beteg által benyújtott dokumentumok nem indokolják ezt a nagy összeget. Az intézmény – a biztosító bevonásával – továbbra is fenntartja korábbi ajánlatát, kárenyhítésként már 1 millió forintot át is utaltak. A kártérítési per március végén folytatódik a bíróságon.


Olvasóink írták

 • 13. pinquin 2009. március 01. 06:57
  „Elnézve a képet, örülnie kellene, hogy túlélte..., és, hogy volt benne v.mi 15 cm-s keménység... .)”
 • 12. civac 2009. február 23. 09:48
  „kicsit zavaros a történet: 5 évet várt, orvosl-orvosra "szállt", és nem vették észre...”
 • 11. Almika 2009. február 22. 22:41
  „Nem értem, hogy öt év alatt miért nem vették észre. Hm? Feltették már itt ezt a kérdést korábban is, de válasz nem érkezett. Komolyan, hogy volt ez?”
 • 10. Rbar 2009. február 22. 19:28
  „Ahogy számolom, jobban járna a korház a 21-el, mert ez sokkal több is lesz a bíróságon.
  Inkább fizetni kellene, vagy pl felvenni az azóta Angliában vígan praktizáló orvossal a kapcsolatot, hátha megéri neki a fizetés a bulvárral szemben...
  Vermes úr is kapja össze magát, mert ha még pár dokira rá akarják húzni az esetet /biztosítással rendelkezők előnyben/, és azok mind elmennek, akkor nem marad orvos a városban!”
 • 9. Denvair 2009. február 22. 19:23
  „Irreális összeg!??? Én ismerem a külföldi modellek fizetését, ami mostanában 15000 font havonta...
  A gyógyszerköltség hagyján, az tű a szénakazalban, de ha megnézzük azt, hogy 5 évvel ezelőtt, amikor kezdődtek a bajok, és a lány állandó felügyeletet igényelt a sokszor fetrengést okozó fájdalmak miatt, és a párja visszaadta a fuvarozással foglalkozó havonta 4-500ezer hasznot hozó cégét emiatt, akkor is irreális az összeg???
  Nem is kell fájdalomdíjat számolni, a bizonyítható bevételkiesések többszöröse az igényelt összegnek!
  Zsámóóóóóóóó! ;)”
 • 8. MTT 2009. február 22. 15:16
  „Mindenképpen kritikán aluli, ami történt, de azért a józan ész határain belül maradva, a 21 milla kicsit irreális összeg. Orvosi műhiba miatt elhunytak családjának sem fizetnek ennyit. Nem végem őket, szó se róla, én is diliznék, ha velem, vagy a családommal hasonló történne, de azért az ésszerűség (teljesíthetőség)határain belül maradva. Jobbulást a hölgynek, és a pénzből, amit kap, adjon egy ötezrest a templomba Isten dicsőségére, mert az most megérdemelné, azok után, hogy Ön életben maradt.”
 • 7. rivotril2mg 2009. február 21. 18:36
  „hát azér az jó pár év volt, tragédiával is végződött annyi börtön évek után (pedig ártatlan volt), inkább hagyjanak 20 db olyan vasdaraboz bennem pár évre mint hogy azt átéljem amit a 2 cigány ártatlanul átélt, mondjuk a fajtájuk miatt megérdemelték”
 • 6. Imcsi 2009. február 21. 16:40
  „Itt nem csak az anyagi kárra kell gondolni! Volt olyan eset, hogy valaki ártatlanul ült pár évet és mikor kiderült valami 50 milliót kapott kártérítésként! Ezt is vissza lehetne számolni / hó-ra! Tényleg ekkora anyagi kár érte? Nemvagyoni kár, erkölcsi kár is van, meg fájdalomdíj!”
 • 5. Almika 2009. február 21. 16:17
  „"orvostól orvosig járt az elmúlt évek alatt"-> Hát én azokat az orvosokat is beperelném, akik az évek alatt nem vették észre a "fémdarabot", amit egy sima röntgen vagy ultrahang kimutat. Vagy erre kéne a 21 millió?
  Ha azt visszaosztjuk az öt évvel, akkor minden hónapra jutna 350 ezer forint. Hát....”
 • 4. misi-75 2009. február 21. 15:14
  „Hajrá Valika ! ! !”
 • 3. k 2009. február 21. 11:53
  „zsiros most tippet adtál nekik. :)”
 • 2. zsiros 2009. február 21. 09:30
  „Ismerve az orvosok színe javát,csoda,hogy nem éltek még feljelentéssel a fémtolvajlás miatt!”
 • 1. rivotril2mg 2009. február 20. 19:39
  „minek ugyan arról az esetről több cikk? felesleges, de ha netán van valami fejlemény azt szívesen elolvasnám én is. Szerintem se érte a nőt 21 milliós kár, egy kicsivel biztos többet kér, de amit az orvosok elkövettek vele simán odaadhatnák azt a pénzt, sőt én még súlyosan meg is büntetném az orvost.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Combsebet˝ kapott a Karolina Kórház

Mosonmagyaróvár - A halászi híd átépítésére megvan, a máriakálnoki kerékpárútra meglehet a forrás, a… Tovább olvasom