Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Húszan Püskiből is járnak Darnózselire

Darnózseli - Júniusban 149 tanuló indult nyári szünetre a darnózseli általános iskolában, most 205-en kezdték az új tanévet. A társult kisbodakiak és dunaremeteiek mellett húsz diák Püskiről érkezik a tanintézménybe.
Az iskolaátszervezések Darnózselin kedvező helyzetet teremtettek: Kisbodak és Dunaremete is hozzájuk társult, így az innen érkező tanulók az őszi iskolakezdéssel már a Szigetköz Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe járnak. Beke Lajosné igazgató elmondta: nemcsak e két szomszédos községből, hanem Lipótról, Győrzámolyról, Hédervárról, sőt, a Halászival társulási szerződést kötött Püskiről is érkeztek gyerekek. Szám szerint: Püskiről húsz, Dunaremetéről tizenöt, Kisbodakról tizenkettő.

Párhuzamos ötödik is
– Ennek eredményeképp az ötödik évfolyamban párhuzamos osztály indult, hatodik és nyolcadik évfolyamon pedig több tantárgyat csoportbontásban tanítunk.
Megoldódott az iskolabusz kérdése is: reggel hét óra előtt tíz perccel Kisbodakról indul a járat, felveszi a püski, dunaremetei és lipóti gyerekeket, s fél nyolc előtt ér intézményünkbe.  A buszon nevelők kísérik majd a tanulókat, így biztonságosan utazhatnak. A délutáni járatok az egyes napok, osztályok órarendjéhez és a foglalkozásokhoz is igazodnak. Visszafelé egyelőre kettő vagy három járattal tervezünk, indulási időpontjuk rugalmas, a szakkörök beindulásával változhat. Öt pedagógust vettünk át a püski iskolából, közülük hármat határozatlan időre.

Angol is indul
A német nyelv mellett szeptembertől beindult az angol nyelv oktatása is, s a két napközis csoport mellett két felsős tanulócsoport is működik.
Az újonnan érkezők közül sokan jelentkeztek a művészeti oktatásra is. Készülnek a tervek az iskolabővítésre, a fenntartó pályázati úton nyerne pénzt az elképzelések megvalósítására. A mostani bővüléssel frissül a tantestület és a diáksereg. Bízom benne, a pedagógusok továbbra is jó közösségeket tudnak majd kialakítani – mondta az igazgató.

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövőre több kisdiákot várnak Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár - A múlt év tapasztalatai alapján Mosonmagyaróváron az önkormányzat több mint… Tovább olvasom