Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Húsz utcában és öt járdaszakaszon

5 kilométernyi utcát aszfaltoznak le és 206 négyzetméternyi járdát építenek meg Mosonmagyaróváron.
Mintegy öt kilométernyi utcát aszfaltoznak le és 206 négyzetméternyi járdát építenek meg Mosonmagyaróváron a közelmúltban kezdődött útépítési program keretében. Az összköltség 222 millió forint lesz.

A mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete márciusi ülésén döntött az útalappályázatok elbírálásáról. A város idei költségvetésében 70 millió forint állt rendelkezésre erre a célra. Húsz pályázat érkezett az utakra, öt pedig járdaépítésre.

Az ezekhez szükséges önkormányzati forrás viszont csak a fele volt az igényeknek. A járdáknál valamennyi pályázat nyert. Az utak esetében – az előterjesztés szerint – az elbírálásnál azok a pályázatok élveztek elsőbbséget, ahol a legmagasabb hozzájárulást fizetik a lakók. Így tizenkét utca nyerte el a támogatást, ezek 32 és 41,6 százalék közti lakossági önrészt biztosítottak. A testület azonban úgy döntött – noha többen vitatták ennek igazságos voltát –, hogy a fennmaradó nyolc utca megvalósítása érdekében a város 61,5 millió forint hitelt vesz fel, biztosítva ezzel a szükséges önkormányzati részt. Az útépítések kivitelezése a napokban kezdődött meg városszerte.

Kovács Gergely alpolgármester szerint Mosonmagyaróváron az elmúlt időszakban nem volt még ilyen nagyságrendű útépítés, hiszen a lakossági önrésszel együtt mintegy 222 millió forintot fordítanak erre a célra. Ebből az összegből öt kilométernyi kavicsos utcát aszfaltoznak le, 206 négyzetméternyi járdát építenek, egy kilométernyi útburkolatot újítanak fel és hetvenhat ingyenes parkolóhelyet alakítanak ki. Az előkészítés során minden lakóutcában felülvizsgálták a közműveket és ahol kellett, elvégezték a szükséges javításokat.

Az útépítések kivitelezését két lépcsőre bontották. Az első ütemre kiírt közbeszerzési pályázatot a Hoffmann Rt. nyerte el és már megkezdte a munkákat. A cég a tervek szerint a hónap végére készül el a vállalt út-, parkoló- és járdaépítésekkel, forgalomtechnikai átalakításokkal. A kivitelezések második ütemének közbeszerzési pályáztatása már lezárult, a napokban megtörtént a borítékbontás is, jelenleg pedig az elbírálás folyik. A tervek szerint szeptember közepén kezdődhet a munka és november végéig kell a kivitelezőknek végezniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kenuzó vendégek a Szigetközben

Egyre több a vendég, s egyre több az idegenforgalomból származó adóbevétel a Szigetközben. Tovább olvasom