Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Húsz százalék kedvezmény a telekárból

Olvasónk felvetésével Szőke László hegyeshalmi polgármestert kerestük meg.
Olvasói SMS

Gratulálok a hegyeshalmi képviselő-testületnek! Nagyon jó áron találtak megoldást a hegyeshalmi fiatalok telekhez jutásához. Nem csodálkozom, hogy máshol élnek a lehetőséggel, ahol szívesen segítik őket méltányos áron. Nem hiszem, hogy hosszú távon ez a megoldás, ezt jobban megfontolhatták volna!
Patrióta
 Aki elmondta: „Az önkormányzat június 29-i ülésén döntött a község három pontján kialakított összesen 16 telekből 12 értékesítéséről. A kérelmeket várjuk, illetve a már ilyen irányú kérelemmel rendelkezőket kiértesítettük és várjuk válaszukat."

A településvezető szerint hosszú vita előzte meg a telekár kialakítását, melynél figyelembe kellett venni minden tényezőt. Így a földhivatali illetékektől kezdve a víz, szennyvíz, gáz, elektromos hálózat kiépítési költségeit és a telek adottságait (például aszfaltos útról közvetlenül megközelíthető-e). Végül azt is, hogy a telkek kialakításához az önkormányzatnak meg kellett vásárolni két ingatlant.

Szőke László továbbá kiemelte: a vételárból 20 százalék kedvezmény illeti meg a 40 évnél fiatalabb és első lakáshoz jutó – akinek korábban sem volt és jelenleg sincs a tulajdonában telek vagy lakásingatlan – hegyeshalmi kérelmezőket. A kedvezményt igénybe vevőkkel az adásvételi szerződés megkötésekor külön megállapodást kötnek. Ennél nagyobb mértékű támogatást jelenleg a képviselő-testület felelősen nem adhatott.

Olvasóink írták

 • 1. atenyek 2011. július 19. 09:57
  „Tehát akkor mennyi az annyi? Csak egyetlen egy dolog hiányzik az ár... :))

  A nyilvános weboldalalról május 26-i üléshez kapcsolódó határozat szerint:
  http://www.hegyeshalom.hu/documetnts/hatarozatok/2011/2011.05.26.doc
  Eszerint 7560 Ft/m2 az átlagár! A telkek nagysága szerintem átlagosan kb: 500 nm.
  Az ár további megítéléséhez szükséges lenne annak ismerete, hogy szabadforgalomban´ mennyi a telkek nm ára Hegyeshalomban. Véleményem szerint az előbb említett összegnél jóval több. Ez van :(

  A június végi ülésen valószínűleg a cikkben említett kedvezményt dolgozták ki. De ez nem biztos... Arról nincs fenn infó :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlagfű-mentesítés saját pénzből

A Mosonmagyaróvári kistérség nem kapott meghívást a parlagfű-mentesítési programban való részvételre, így azt az érintett településeknek maguknak kell ellátniuk. Tovább olvasom