Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Húsz napig bírta erőszak nélkül

Húsz napja volt szabadlábon az a rajkai férfi, aki öt és fél éves  büntetését követően, tavaly decemberben ugyanazon a helyen erőszakolt meg egy tizennyolc éves lányt.

Mindössze húsz napja volt szabadlábon az a rajkai férfi, aki öt és fél éves – erőszakos közösülés miatti – büntetését követően, tavaly decemberben ugyanazon a helyen erőszakolt meg egy tizennyolc éves lányt. A tettes – aki még 1996–ban egy terhes nőt is megerőszakolt – most tíz évet kapott, s nem szabadulhat kedvezménnyel.

A rajkai tettes bűnlajstroma egészen 1995–ig nyúlik vissza. Ekkor egy lakótelepi lépcsőházban fogta le áldozatát, majd a terhes (!) asszonyt erőszakos nemi közösülésre kényszerítette. Tettét még súlyosbította azzal, hogy a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság fogdájából megszökött, ám később sikerült őt elfogni. A bíróság akkor 3 és fél év börtönbüntetést szabott ki rá. Nem sokkal szabadulása után 2000–ben a mostanihoz kísértetiesen hasonló bűncselekményt hajtott végre. A Wittmann parkkal szemben lévő Lajta–parti erdős részen rabolt ki és erőszakolt meg egy lányt. Ekkor öt és fél év fegyházbüntetést kapott, ám a váci büntetés-végrehajtási intézetből tizenhárom hónap kedvezménnyel szabdult 2004 novemberében. Mindössze húsz napig bírta újabb erőszakoskodás nélkül.

Négyszáz forintért rabolt

A harmincöt éves Gy.A. tavaly decemberben negyvenkét éves falubéli barátjával T.Z.–vel busszal indult Mosonmagyaróvárra. Italozás után a Lajta–partjára mentek. Ebben az időben a színházból tartott hazafelé egy tizennyolc éves mosonmagyaróvári lány a Cserháti utcában. A Lajta hídon átkelve az erdősávval szegélyezett kerékpárúton gyalogolt, amikor észrevett, hogy a Várallyai utca magasságában két férfi jön szembe vele. A két rajkai férfi közrefogta, majd megragadta a lányt, s az erdős részre vonszolták. T.Z. letépte válláról a táskáját, elrohant a helyszínről. Később a táskát nem messze onnan megtalálták: négyszáz forint hiányzott belőle.
Arcon ütötte és erőszakoskodott

A másik erős testalkatú férfi azonban nem érte be a pénzzel. A földön fekvő sértettől ékszereket követelt, ám az nem viselt sem gyűrűt, sem nyakláncot. Ezután ököllel arcon ütötte, ráfeküdt, majd ismét bántalmazta, végül erőszakkal közösült vele. A mosonmagyaróvári városi bíróság szerdán hozott első fokú ítéletet az ügyben. Gy.A.–t rablás és erőszakos közösülés bűntette miatt tíz év fegyházbüntetésre ítélte, s a korábbi ítéletéből le nem töltött több mint egy évet is rács mögött kell töltenie, ráadásul nem szabadulhat kedvezménnyel. T.Z–t rablás miatt három évi börtönbüntetésre ítélték. Mindkét vádlott felmentésért fellebbezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az unokáknak is bizonyít

A 78 éves T. András is jelentkezett a megyei pedagógiai intézet (MPI) első számítástechnika-tanfolyamára. A tanulás nem jelent problémát számára. Szorgalmasan jegyzetel az órán, unokáival rendszeresen gyakorol. T. András egyedül él Mecséren. Nyugdíjasként is aktív, sokat utazik, de legszívesebben unokáival tölti az idejét. Most az informatika alapjait szeretné elsajátítani. Tovább olvasom