Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Húsz év után búcsúzik a várbalogi polgármester

– Két évtized után belefáradtam a polgármesteri munkába, kevés sikerélmény ért az utóbbi időszakban – indokolta Odor Ernő, Várbalog jelenlegi vezetője, hogy miért nem kíván indulni újból az önkormányzati választásokon polgármesterként. Eredményekről is beszámolt, de az átélt kudarcokat sem hallgatta el.

A közéletből nem kíván kivonulni, viszont a közelgő önkormányzati választásokon nem indul polgármesterként Odor Ernő várbalogi településvezető. Az eltelt húsz esztendő munkájának összegzésére kértük.

– 1985-ben kerültem a jánossomorjai téesz várbalogi üzemegységéhez frissen végzett agronómusként. A rendszerváltást követően felkértek, hogy induljak a választásokon. Akkor két helybeli polgármesterjelölttel szemben nekem szavaztak bizalmat a várbalogiak – meséli a kezdeteket az ötvenéves településvezető. Mint mondja, nagy lendülettel fogott a munkának megválasztását követően. Bábáskodott a faluban a vízvezetékek és a telefonhálózat kiépítésénél, a kilencvenes évek derekán a csatorna, majd a gázvezetékek lefektetésénél. Később Albertkázmérpusztán is kiépítették a vízhálózatot, utakat javítgattak.

Odor Ernő: Sikerek és kudarcok egyaránt fűszerezték az eltelt húsz évet.
Odor Ernő: Sikerek és kudarcok egyaránt fűszerezték az eltelt húsz évet.

Azt tanácsolom a leendő polgármesternek, soha ne felejtse el, hogy ő van a faluért, és nem a falu őérte.
Odor Ernő
– Sok sikerélményt követően egyre romlott a helyzet. Talán a legmegrázóbb élmény az volt, amikor be kellett zárnunk a helyi általános iskolát. Képtelenek voltunk fenntartani az intézményt és a lakosságszám is csökkent – panaszolja Várbalog első embere, aki feladatait tiszteletdíjas polgármesterként látta el. Településvezetői teendői mellett a közben mezőgazdasági kft.-vé átalakult téesz ügyvezetői funkcióját is ellátta, ellátja.

– Belefáradtam a polgármesteri munkába, viszont nem kívánok teljesen kiszállni a közéletből. Októbertől a megválasztott polgármester munkáját képviselőként segíteném. Bízom benne, hogy utódom ugyanolyan lelkesedéssel lát munkához, mint ahogy én tettem a kezdetekben – magyarázza Odor Ernő. A leendő polgármestert útravalóval is ellátta: azt tanácsolja neki, hogy soha ne felejtse el, ő van a faluért, és nem a falu őérte. A hivatal munkatársaitól pedig továbbra is maximális hozzáállást vár el az ügyfelek részére.


– Focirajongóként gyakrabban járok majd meccsekre, és sokat kertészkedem, de rokonlátogatásra is több időm jut – tette hozzá továbbá a leköszönő polgármester, hogy mihez kezd felszabaduló idejével.

A várbalogi polgármesteri székért október 3-án hárman küzdenek meg: Erdős László Zoltán, Kosáros István Lajos és Némethné Járdán Krisztina.

Olvasóink írták

 • 5. akinemfél 2010. szeptember 26. 23:33
  „Kedves hokiel !
  Koszonom válaszát. Remélem olvassák azt a polgármester-jeloltek is.”
 • 4. hokiel 2010. szeptember 22. 12:52
  „Kedves Akinemfél!
  Ha még olvassa a válaszomat: Igen, magyar oldalra nem lehet építeni, de ez a sógorokat nem zavarja, a Várbalog-Albertkézmérpuszta határral párhuzamosan osztrák oldalon épülne a park, közvetlenül a magyar határ mellett, úgy, hogy a zaja keményen érződni fog. Volt Ausztriában egy közmeghallgatás, amin magyar oldalról csak a zöldhatóság képviseltette magát.”
 • 3. akinemfél 2010. szeptember 20. 22:29
  „Kedves hokiel !
  Hová épulnének a széleromuvek ? Tudtommal Várbalog a Natura 2000 europai unios természetvédelmi teruleten fekszik,kulteruleteivel egyutt. Tehát Várbalog kornyékére széleromuvek sajnos nem építhetok,pedig az iparuzési adobol oriási pénzek folynának be,ami jol jonne mostanság a falunak.
  Esetleg az osztrák oldalon terveznek ilyesmit ?
  Koszonom válaszát.”
 • 2. hokiel 2010. szeptember 20. 16:20
  „És ki fog foglakozni avval a 100 db 3 megás szélerőművel, ami a falu előtt fog kelepelni hamarosan, mert a falu alszik és semmit nem tesz”
 • 1. pancser 2010. szeptember 17. 22:00
  „Ernő! Jó pihenést kívánok neked, vigyázz magadra, az egészségedre és kerüld a kocsmát. A pihenés legyen aktív, mert aki abbahagyja a miunkát hamar meghal!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékkereszt Moson vértanú plébánosának

Mosonmagyaróváron Bíró László tábori püspök, Kapui Jenő mosoni és Nagy József magyaróvári plébános… Tovább olvasom