Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Hova kell alig túl az ötvenen?

Babos Károlyné 53 évesen, négyévi keresgélés után nem talál munkát, övenen túl nem kell sehova sem.
Babos Károlyné
Sokszor éjszakákat nem alszik, nem tudja, mit hoz a holnap.  Babos Károlyné 53 évesen, négyévi keresgélés után keserűen fogalmaz: rokkantan már sehol nincs rá szükség, pedig szívesen dolgozna.
A Darnózselin élő Babosék házasságuk 25 éve alatt egyszer sem jutottak el nyaralni. Fiuk, lányuk nem tudja, mi az az önfeledt pihenés, mert fiatal korukban valamire mindig spóroltak a szülők. Építkeztek, a kerttel nyűglődtek, közben betegségek sorát élték át. Ám Babosné Piroska töretlenül hitt abban, hogy sorsuk jobbra fordul, s az egy helyen lehúzott huszonkilenc évi munka után ismét hasznossá tudja tenni magát.
– Közgazdasági végzettséggel adminisztratív munkakörben dolgoztam a mosonmagyaróvári Hunyadi-szakiskolában – részletezte az asszony. – Megroppant egészségem, szívproblémám miatt leszázalékoltak. Igaz, már az orvosom is javasolná, a korom, helyzetem miatt mégsem találok munkát.

Pedig Babosné próbálkozott régi munkahelyén, a helyi önkormányzatnál, a munkaügyi központban. Megkereste az óvodát, az idősek otthonát, ám mindenütt teljes a létszám, s a legtöbb helyen fiatalok dolgoznak. A kétgyermekes anyát – akinek férjére is műtét vár – leginkább a „felesleges vagyok" érzése bántja, amit az anyagi nehézségeken túl képtelen feldolgozni. Soha nem voltak nagy álmai, ám most egy munkahely a legtöbb, amire vágyna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karolina Kórház: az egyensúly felé

Az átvilágítást követően elfogadták az intézkedési tervet a mosonmagyaróvári kórházban. Az igazgató szerint az intézkedések meghozatalánál figyelembe kellett venni, hogy a nullszaldós működés feltételeinek megteremtése ellátást veszélyeztető beavatkozásokat is szükségessé tenne. Ez azonban nem célszerű, mivel később a visszaépítés legyőzhetetlen akadályokba ütközne. Tovább olvasom