Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

`Hótörőre lenne szükség Mosonmagyaróváron´ - fotók

"A mostani -10 fokos hidegben már nem hótolóra, hanem hótörőre lenne szükség" - írta Tudósítónk.

"A Halászi felé vezető út melletti bal oldali járdán hiába szeretnének tovább haladni. Nem lehet. Hóakadály van a két héttel ezelőtt kezdődő havazás miatt.

A hótoló dolgozott, de a felvétel szerint lejárhatott a munkaideje a gépkezelőnek és abbahagyta a hó letakarítását a gyalogjárdáról.A váltás meg még nem érkezett meg. Bár a mostani -10 fokos hidegben már nem hótolóra, hanem hótörőre lenne szükség. Van ilyen valakinek?

Mert az egyetem előtt lévő járdaszakaszt is jégmentesíteni kellene a 10 cm rétegtől" - írta Tudósítónk.


Fotók: Tudósító
Fotók: Tudósító


Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. 01010 2013. február 03. 13:04
  „""29 És mivel nincs hova kidobni oldalra, a magas hó miatt, maga előtt tolja.""
  Na a képen is látszik hogy az ekét balra dobásra volt állítva... bal oldalt vann a hógörgeteg....
  AZA NEM MAGA ELŐTT Tolja hanem
  BALRA EKÉZI a havat...”
 • 29. xjs 2013. január 30. 18:13
  „AZ első képpel kapcsolatban:
  Néha a fizika jobban működik, mint az otthon ülő emberek agya.
  Van egy járda, bemegy a kis hótoló, mondjuk 40cm magas tolólappal, és a 35cm-es szűz hóba elkezdi tolni a járdát.
  És mivel nincs hova kidobni oldalra, a magas hó miatt, maga előtt tolja. Mivel a hó egy idő után nem könnyű, hiába a 4x4-es meghajtás, elfogy a lendület és úgy megáll a hótoló a hóban mint a szög. Attól kezdve, marad a rükverc...
  Itt is kb ez történt.

  Javaslom akinek nem tetszik, és a túl oldali járdát nem tudja használni, kézi erővel el lehet lapátolni önszorgalomból fényképezés helyett :)”
 • 28. zöldike 2013. január 29. 10:04
  „Szerintem idén az utakat viszonylag gyorsan és szépen takarították le. Ami viszont szomorú: a kórház egyetlen parkolója sem volt kilapátolva! Pedig oda leginkább idősek, betegek, mozgásproblémákkal küszködők járnak.
  Egyik nap a Fő úton a Ciklámen Tourist eőtti parkolóban láttam 8 munkást, akik kb. 6 óra alatt 4 parkolóhelyet szabadítottak meg a hótól. MIért kell 8 embert egy helyre irányítani? Igaz, örüljek, mert ez ez volt az első tél, hogy a Közterület felügyelet munkatársait lapáttal a kezükben egyáltalán látni lehetett.”
 • 27. Contar 2013. január 29. 08:00
  „"8. Contar 2013.01.27. 10:11
  A második képen szereplő Lajta hídon levő járdáról pénteken délelőtt egy munkás elkezdte eltávolítani a jeget!"

  A tegnapi (hétfői) állapot szerint gyorsan abba is hagyta még pénteken ! Neki is letelt a munkaideje?”
 • 26. pancser 2013. január 28. 19:24
  „23. Kasztor 2013.01.28. 17:32
  Nagyon megtévesztő a fotó, a halászi híd utáni szakasz, könnyen összetéveszthető a Kiserdővel. A járdára nem fut ki egyetlen ház bejárata sem. A halászi út ás a Kálnoki út és a Várallyai utca lakói használják, de inkább a másik oldalt, ami el is van takarítva.”
 • 25. Abrafax 2013. január 28. 19:13
  „Ez a Halászi út a parknál. A Bednárik-időben itt járda sem volt. A túloldali kerékpárút sem volt, az amelyik pedig tiszta és járható.
  A fölháborodás népszerű sport errefelé. A VÜF-nél is lehet jelezni, ha valami nem oké és anyázni sem muszáj hozzá. Volt év, amikor mi utcánk is kimaradt a "szórásból", szóltunk, jöttek. Persze fényképezni, beküldeni, gyönyörködni benne hogy lehozzák, meg hú de jól megmondani - van akinek ettől <öncenzúra>...”
 • 24. Jakutika 2013. január 28. 18:41
  „Valóban, tévedtem. De a Wittmann parkban sem laknak...”
 • 23. Kasztor 2013. január 28. 17:32
  „22. A képen nem az az út van amely az egyetemtől visz a park,és Halászi felé,mint azt a cikk is írja?Nekem úgy tűnik,vagy a Wittman park is kiserdő??ha igen, mióta?”
 • 22. Jakutika 2013. január 28. 10:26
  „A képen a kiserdő van, ahol valóban nem laknak. Én tudnék olyan képet mutatni, ahol autószalonok előtt nincs eltakarítva a hó, sőt... az eladásra kirakott autókat belepte a hó, az eladók pedig , hogy látszódjon az autó szépen kilapátolták a járdára és a bicikliútra a havat. Köszönjük nekik.
  A nagyobb bajom inkább azzal van, hogy a buszra nem lehet felszállni, mert olyan jól el van tolva a hó, hogy a busz nem tud megállni a megállóba, ha meg megpróbálja, akkor egy jégtömbön kell becsúsznia (Lásd Sóház...)”
 • 21. jobbám 2013. január 28. 09:44
  „Abszurd! A hozzászólások alapján inkább a te stílusod a primitív...nem értem, mit ijedünk egy kis tél miatt?? Nyáron meg a meleget nem bírjuk? Arról is majd a VÜF tehet...:) Ugyan miért nem takarja már el rendesen a napot, hogy ne süssön olyan erősen...hogy nektek semmi nem jó!

  A város a miénk is, tehetünk érte úgy is, hogy amikor esik a nagy hó...lapátolunk, felszórjuk homokkal, hamuval...nem olyan nagy dolog! Én ezt tettem és nem esett le az a bizonyos onnan! :))

  No és persze a werberi utasítás...keltsünk hangulatot, hisztériát...napistázzunk...nevetségesek vagytok!

  Ennyi...

  jobbám”
 • 20. nagyjancsi 2013. január 28. 08:42
  „Az a felháborító, hogy a mosoni c*gánysorok előtt ma reggel is közmunkások takarították el a havat mert már gondolom 10-en a lábukat törték mostanra az érintetlen hókupacokon.., míg nekem kutya kötelességem elrakni a házam előtt, másoknak nem???? Laknak egy házban 10-15-en! Persze tudom, részrehajló vagyok, meg rasszista is és ez így van teljesen rendben..”
 • 19. pancser 2013. január 27. 21:18
  „16. abszurdisztán 2013.01.27. 19:59
  Nem az ártatlan gyerekkel foglalkozom, hanem veled, aki felelőtlenül hagyja hogy a gyerek az után játsszon. Te írtad, hogy az utcán jéghokiztak a gyerekek, gondolom velük játszottál, mert mi másra való az utca? Így van minden normális helyen írod....... én nem így gondolom.
  A csúszós úton a gépkocsi nem tud megállni ha valamelyik eléje ugrik, erre nem gondolsz?
  Aljas én? Nem én vagyok aki folyton minden ügyben nappistázik.”
 • 18. abszurdisztán 2013. január 27. 20:20
  „Szóval várjuk az utcába a vüf jégtörőjét vagy kihasználva a helyzetet jégkorcsolya pályát nyitunk. De azért megdícsérem a városüzemeltetőt, hát persze, hogy jó munkát végzett... de azért a Lenin jégtörőt tessenek mán beküldeni az utcába ....”
 • 17. abszurdisztán 2013. január 27. 20:02
  „A járdám egyébként mindig el van lapátolva, te meg pancser, ennél mélyebbre nem tusz már süllyedni, a gyerekeket meg hagyd békén... nincs más érved ? Ennyire aljas vagy ?”
 • 16. abszurdisztán 2013. január 27. 19:59
  „Pancserből megszólalt a nappista már megint.... a gyerekek egyébként persze , hogy az utcán játszanak, ez így van minden normális helyen.. csak az idióták teszik ezt szóvá... eddig süllyedtél, ez a primitíség teteje.....”
 • 15. Ambar 2013. január 27. 19:48
  „Szerintem meg egyáltalán nem végzi jól munkáját a VÜF: Az hogy ritkán van nagy hó még szerencse, mert ilyen hozzáállás mellett még nagyobb gond lenne.Igenis állítom hogy az iskola körül el kellett volna takarítani a havat.A közúti járdákon is.A Bednárik időben ezzel nem volt gond.Most meg még jobb a felszereltségük.Én mindig még a friss hóeséskor rendbe teszem a házunk előtti részt, volt hogy napjában kétszer is.Szóval nem csak a szám jár.És had mondjam el minden héten a szemetet is összeszedem a ház körül.Igaz már mondták hagyd a fenébe ,nem érdemes.De nem így van, mert vallom hogy az én környezetemért akkor is felelős vagyok ha mások nem törődnek vele.De igenis elvárom a várostól hogy ők is tegyenek eleget feladatuknak.A jegesedés meg azért is van mert nem takarították el a havat időben.Ez nem politikai kérdés, hanem felelősség teljes munka lenne!!Élhető várost.”
 • 14. pancser 2013. január 27. 19:33
  „A járdám tök száraz, nekem hólapátolástól, egy kis munkától nem szokott izomlázam lenni, igaz a tolltól sem.
  Eszem ágában sincsen politikai szerepet vállalni, ami az egyiknek jó a másiknak rossz, tanácsot meg ingyen adok aki kéri.”
 • 13. justitia18 2013. január 27. 15:07
  „12 !
  Te miért mindig csak az észt osztod (vagy legalább is azt gondolod, hogy osztod...) ? A gyakorlatban hol vagy ?
  Neked miért nem volt lapát a kezedben (vagy talán nem bírod el, csak a ceruzát, meg a tollat ::))) ?
  Segíthettél volna te is, most is, és nem csak a száddal...
  Ha ilyen okos és jó szervező vagy, miért nem vagy képviselő ? Vagy adsz tanácsot jó pénzért...::))
  Talán kitúrsz valakit a jól fizető helyéről ?
  Üdv, fotósod...”
 • 12. pancser 2013. január 27. 14:41
  „Ahogy a fényképen látom a túloldalon lévő gyalogjárda járható, a helyzet az út másik oldalára való átkeléssel gyalogosan is megoldható, az egyébként kerékpárút is. Üzenem a fotósnak, ne csináljon a bolhából elefántot, hanem keljen át a másik oldalra.
  11. abszurdisztán 2013.01.27. 12:18
  Na látod gondoltak a gyerekedre is, azt mondják folyton az utcán játszik télen nyáron egyaránt! Járda is van, gondoltam egyszer majd arra járok megnézem mennyire tettél eleget a járda eltakarítási kötelezettségednek.”
 • 11. abszurdisztán 2013. január 27. 12:18
  „Nálunk az utca sík jégpálya, tegnap a gyerekek ott jéghokiztak... mire bejött a havazás után a hótoló ( kb. 3 napra rá ) , már le volt az egész gyúrva... legalább a gyerekek örülnek neki... mi meg négykézláb járunk...”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolbászt töltöttek Mosonmagyaróváron! - fotók

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervezett kolbásztöltő fesztivált a Mosoni-Duna Hajós Egyesület a hétvégén. Tovább olvasom